Padlizsánkrém 2.
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 1 fej kockára vágott hagyma
- gluténmentes ételízesítő
- gluténmentes majonéz
- vágott zöldpetrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olívaolaj
- citromlé
- bors
- só
Elkészítés:
Egy kevés olívaolajon megdinsztelünk 2 db közepes méretű, megtisztított, kis kockákra vágott padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk gluténmentes ételízesítővel és belereszelünk legalább 2 gerezd fokhagymát. Kb. 10 percig pároljuk, közben pár kanál húslevessel felengedjük. Mikor kihűlt, néhány kanál majonézt teszünk bele és összeturmixoljuk. A végén apróra vágott hagymával, citromlével és petrezselyemzölddel ízesítjük és éjszakára hűtőbe tesszük. Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.
Hasonló receptek
Tzatziki (Joghurtos uborkaszósz)
Egyéb, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Házikenyér
Egyéb, Nehéz
Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes, Tejmentes, Laktózmentes
Fűszeres-szilvás csatni
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes