Padlizsánkrém 2.

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 1 fej kockára vágott hagyma
  • gluténmentes ételízesítő
  • gluténmentes majonéz
  • vágott zöldpetrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olívaolaj
  • citromlé
  • bors

Elkészítés:

Egy kevés olívaolajon megdinsztelünk 2 db közepes méretű, megtisztított, kis kockákra vágott padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk gluténmentes ételízesítővel és belereszelünk legalább 2 gerezd fokhagymát. Kb. 10 percig pároljuk, közben pár kanál húslevessel felengedjük. Mikor kihűlt, néhány kanál majonézt teszünk bele és összeturmixoljuk. A végén apróra vágott hagymával, citromlével és petrezselyemzölddel ízesítjük és éjszakára hűtőbe tesszük. Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.

Hasonló receptek

Tzatziki (Joghurtos uborkaszósz)

Egyéb, Közepes

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Házikenyér

Egyéb, Nehéz

Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes, Tejmentes, Laktózmentes

Fűszeres-szilvás csatni

Egyéb, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: