Receptkereső

Padlizsánkrém 2.

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 1 fej kockára vágott hagyma
  • gluténmentes ételízesítő
  • gluténmentes majonéz
  • vágott zöldpetrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olívaolaj
  • citromlé
  • bors

Elkészítés:

Egy kevés olívaolajon megdinsztelünk 2 db közepes méretű, megtisztított, kis kockákra vágott padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk gluténmentes ételízesítővel és belereszelünk legalább 2 gerezd fokhagymát. Kb. 10 percig pároljuk, közben pár kanál húslevessel felengedjük. Mikor kihűlt, néhány kanál majonézt teszünk bele és összeturmixoljuk. A végén apróra vágott hagymával, citromlével és petrezselyemzölddel ízesítjük és éjszakára hűtőbe tesszük. Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: