Receptkereső
Padlizsánkrém 2.
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 1 fej kockára vágott hagyma
- gluténmentes ételízesítő
- gluténmentes majonéz
- vágott zöldpetrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olívaolaj
- citromlé
- bors
- só
Elkészítés:
Egy kevés olívaolajon megdinsztelünk 2 db közepes méretű, megtisztított, kis kockákra vágott padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk gluténmentes ételízesítővel és belereszelünk legalább 2 gerezd fokhagymát. Kb. 10 percig pároljuk, közben pár kanál húslevessel felengedjük. Mikor kihűlt, néhány kanál majonézt teszünk bele és összeturmixoljuk. A végén apróra vágott hagymával, citromlével és petrezselyemzölddel ízesítjük és éjszakára hűtőbe tesszük. Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.