Receptkereső

Görög rizses tyúkleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,5 l tyúkleves (gluténmentes leveskockából)
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • vágott petrezselyem
  • 3 tojássárgája
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg rizs
  • 1 dl tej

Elkészítés:

A tyúklevest felforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst és 12 percig főzzük. Egy keverőtálban a keményítőt, a tejet, a sót és a 3 tojássárgáját alaposan elkeverjük. Habverővel állandóan keverve apránként hozzáadjuk a leveshez. A levest még egyszer felhevítjük, de már nem forraljuk. Végül állandó keverés közben hozzáadjuk a petrezselymet és a citromlevet. Vigyázzunk, nehogy összefusson!

Hasonló receptek

Zöldborsós gombaleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Halászlé

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Almaleves

Leves, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: