Receptkereső

Alufóliás burgonya 2.

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 12 szem egyforma
  • közepes nagyságú burgonya
  • 6 szelet bacon/angolszalonna
  • 10 dkg juhtúró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kis csomó újhagyma/kevés reszelt vöröshagyma
  • apróra vágott petrezselyem
  • gluténmentes ételízesítő

Elkészítés:

A burgonyákat forró vízben kefével alaposan megtisztítjuk. Az oldalukból 1-2 cm mélyen egy-egy V-alakot kivágunk és ételízesítőben meghempergetjük őket. A mélyedésbe tesszük a tölteléket: az összekevert juhtúrót, a tejfölt és a hagymát. Ezután a tetejükre 1-1 fél szelet angolszalonnát fektetünk. Egyenként alufóliába csomagolva, a sütőben kb. 50 percig sütjük a kis csomagokat. A sütés vége felé villával óvatosan kinyitjuk a forró alufóliát, hogy a szalonna ropogósra süljön.

Új keresés

Válasszon diétát: