Alufóliás burgonya 2.
Hozzávalók:
- 12 szem egyforma
- közepes nagyságú burgonya
- 6 szelet bacon/angolszalonna
- 10 dkg juhtúró
- 2 evőkanál tejföl
- 1 kis csomó újhagyma/kevés reszelt vöröshagyma
- apróra vágott petrezselyem
- gluténmentes ételízesítő
Elkészítés:
A burgonyákat forró vízben kefével alaposan megtisztítjuk. Az oldalukból 1-2 cm mélyen egy-egy V-alakot kivágunk és ételízesítőben meghempergetjük őket. A mélyedésbe tesszük a tölteléket: az összekevert juhtúrót, a tejfölt és a hagymát. Ezután a tetejükre 1-1 fél szelet angolszalonnát fektetünk. Egyenként alufóliába csomagolva, a sütőben kb. 50 percig sütjük a kis csomagokat. A sütés vége felé villával óvatosan kinyitjuk a forró alufóliát, hogy a szalonna ropogósra süljön.
Hasonló receptek
Csőben sült angolzeller
Köret, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Krokett
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes
Bulgur mint köret
Köret, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes