Alufóliás burgonya 2.

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 12 szem egyforma
  • közepes nagyságú burgonya
  • 6 szelet bacon/angolszalonna
  • 10 dkg juhtúró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kis csomó újhagyma/kevés reszelt vöröshagyma
  • apróra vágott petrezselyem
  • gluténmentes ételízesítő

Elkészítés:

A burgonyákat forró vízben kefével alaposan megtisztítjuk. Az oldalukból 1-2 cm mélyen egy-egy V-alakot kivágunk és ételízesítőben meghempergetjük őket. A mélyedésbe tesszük a tölteléket: az összekevert juhtúrót, a tejfölt és a hagymát. Ezután a tetejükre 1-1 fél szelet angolszalonnát fektetünk. Egyenként alufóliába csomagolva, a sütőben kb. 50 percig sütjük a kis csomagokat. A sütés vége felé villával óvatosan kinyitjuk a forró alufóliát, hogy a szalonna ropogósra süljön.

Hasonló receptek

Csőben sült angolzeller

Köret, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Krokett

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Bulgur mint köret

Köret, Könnyű

Diabetikus, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: