Receptkereső

Töltött pulkanyak

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 30 dkg máj
  • 1 doboz gombakonzerv
  • 2 zsemle
  • bors
  • fokhagyma
  • vágott petrezselyemzöldje
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • majoránna
  • 3 tojás
  • 1 pulyka nyakb?r
  • 10 dkg zsír

Elkészítés:

Bevarrjuk a pulykanyakbőr keskenyebb végét. A májat, lecsepegtetett gombakonzervet és a vöröshagymát ledaráljuk, hozzátesszük a darált húst, a beáztatott és kinyomkodott zsemléket, tojásokat és a fűszereket. Jól összekeverjük, kóstoljuk, hiányzó fűszerből pótolunk, mikor már finomnak érezzük, kész a töltelékünk. Megtöltjük a pulyka nyakbőrt, bevarrjuk a másik végét és tepsibe rakjuk a zsírral és 2 bögre vízzel. 180 fokon sütjük, többször meglocsolgatjuk a levével, megfordítjuk, locsolgatjuk, ropogós pirosra sütjük, kb. 1 óra. A vizet pótoljuk ha szükséges. Ha a töltelék nem fér bele mind a bőrbe, mellé halmozzuk. Felszeletelve, bármilyen körettel és savanyúsággal tálalható.

Hasonló receptek

Tejszínes csirke

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Libamájjal töltött libamell

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombával, belsőséggel töltött csirkecomb

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: