Receptkereső

Töltött pulkanyak

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 30 dkg máj
  • 1 doboz gombakonzerv
  • 2 zsemle
  • bors
  • fokhagyma
  • vágott petrezselyemzöldje
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • majoránna
  • 3 tojás
  • 1 pulyka nyakb?r
  • 10 dkg zsír

Elkészítés:

Bevarrjuk a pulykanyakbőr keskenyebb végét. A májat, lecsepegtetett gombakonzervet és a vöröshagymát ledaráljuk, hozzátesszük a darált húst, a beáztatott és kinyomkodott zsemléket, tojásokat és a fűszereket. Jól összekeverjük, kóstoljuk, hiányzó fűszerből pótolunk, mikor már finomnak érezzük, kész a töltelékünk. Megtöltjük a pulyka nyakbőrt, bevarrjuk a másik végét és tepsibe rakjuk a zsírral és 2 bögre vízzel. 180 fokon sütjük, többször meglocsolgatjuk a levével, megfordítjuk, locsolgatjuk, ropogós pirosra sütjük, kb. 1 óra. A vizet pótoljuk ha szükséges. Ha a töltelék nem fér bele mind a bőrbe, mellé halmozzuk. Felszeletelve, bármilyen körettel és savanyúsággal tálalható.

Új keresés

Válasszon diétát: