Töltött pulkanyak
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált sertéshús
- 30 dkg máj
- 1 doboz gombakonzerv
- 2 zsemle
- só
- bors
- fokhagyma
- vágott petrezselyemzöldje
- 1 kisebb vöröshagyma
- majoránna
- 3 tojás
- 1 pulyka nyakb?r
- 10 dkg zsír
Elkészítés:
Bevarrjuk a pulykanyakbőr keskenyebb végét. A májat, lecsepegtetett gombakonzervet és a vöröshagymát ledaráljuk, hozzátesszük a darált húst, a beáztatott és kinyomkodott zsemléket, tojásokat és a fűszereket. Jól összekeverjük, kóstoljuk, hiányzó fűszerből pótolunk, mikor már finomnak érezzük, kész a töltelékünk. Megtöltjük a pulyka nyakbőrt, bevarrjuk a másik végét és tepsibe rakjuk a zsírral és 2 bögre vízzel. 180 fokon sütjük, többször meglocsolgatjuk a levével, megfordítjuk, locsolgatjuk, ropogós pirosra sütjük, kb. 1 óra. A vizet pótoljuk ha szükséges. Ha a töltelék nem fér bele mind a bőrbe, mellé halmozzuk. Felszeletelve, bármilyen körettel és savanyúsággal tálalható.
Hasonló receptek
Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Boszorkánypecsenye
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Pulykaroló ínyenceknek
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes