Vagdalthús májjal (1 személyre)

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 70 g sertéshús
  • 20 g csirkemáj
  • 1/3 tojás
  • 1/3 zsemle
  • 20 ml 2,8%-os tej
  • 5 g kukoricaolaj
  • 5 g vöröshagyma
  • őrölt fehérbors
  • fokhagyma
  • petrezselyemzöld ízlés szerint

Elkészítés:

A zsemlét tejbe áztatjuk, a májat megmossuk és lekaparjuk, vagy daráljuk, a sertéshúst megmossuk és daráljuk. A beáztatott zsemlét a tojással, májjal, a kockázott vöröshagymával, fűszerekkel, sóval és a darált sertéshússal összedolgozzuk. A masszából rudat formálunk és a kukoricaolajjal kikent tepsiben, fóliával lefedve, forró sütőben készre sütjük. Készíthetünk húspogácsát is ekkor bő (kb. 20g kukoricaolajban, vagy napraforgó olajban) zsiradékban süssük.

Hasonló receptek

Ananászos májragu

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tiroli máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos-tejfölös tepsiben sült csirkemell

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: