Vagdalthús májjal (1 személyre)

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 70 g sertéshús
  • 20 g csirkemáj
  • 1/3 tojás
  • 1/3 zsemle
  • 20 ml 2,8%-os tej
  • 5 g kukoricaolaj
  • 5 g vöröshagyma
  • őrölt fehérbors
  • fokhagyma
  • petrezselyemzöld ízlés szerint

Elkészítés:

A zsemlét tejbe áztatjuk, a májat megmossuk és lekaparjuk, vagy daráljuk, a sertéshúst megmossuk és daráljuk. A beáztatott zsemlét a tojással, májjal, a kockázott vöröshagymával, fűszerekkel, sóval és a darált sertéshússal összedolgozzuk. A masszából rudat formálunk és a kukoricaolajjal kikent tepsiben, fóliával lefedve, forró sütőben készre sütjük. Készíthetünk húspogácsát is ekkor bő (kb. 20g kukoricaolajban, vagy napraforgó olajban) zsiradékban süssük.

Hasonló receptek

Baconba göngyölt csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirke tárkonyos sajtszószban, szélesmetélttel

Húsétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tőkehal rizzsel

Húsétel, Közepes

Keringési problémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: