Receptkereső

Vagdalthús májjal (1 személyre)

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 70 g sertéshús
  • 20 g csirkemáj
  • 1/3 tojás
  • 1/3 zsemle
  • 20 ml 2,8%-os tej
  • 5 g kukoricaolaj
  • 5 g vöröshagyma
  • őrölt fehérbors
  • fokhagyma
  • petrezselyemzöld ízlés szerint

Elkészítés:

A zsemlét tejbe áztatjuk, a májat megmossuk és lekaparjuk, vagy daráljuk, a sertéshúst megmossuk és daráljuk. A beáztatott zsemlét a tojással, májjal, a kockázott vöröshagymával, fűszerekkel, sóval és a darált sertéshússal összedolgozzuk. A masszából rudat formálunk és a kukoricaolajjal kikent tepsiben, fóliával lefedve, forró sütőben készre sütjük. Készíthetünk húspogácsát is ekkor bő (kb. 20g kukoricaolajban, vagy napraforgó olajban) zsiradékban süssük.

Új keresés

Válasszon diétát: