Receptkereső
Megyeri halfilé
Hozzávalók:
- 50 dkg tonhal
- 25 dkg csiperkegomba
- 10 dkg gépsonka
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- olaj
- só
- citromlé
- bors
- mustár
Elkészítés:
A tonhalszeleteket vékonyan kikent tepsibe vagy jénai tálba fektetjük, tetejét megszórjuk sóval, borssal és pár csepp citromlével. Ezt követően a megtisztított vékonyra szeletelt gombát az olajon megpárolom, majd a tonhalra halmozom a vékony csíkokra szeletelt gépsonkával együtt, ezután mustárral megkenem. A sonka tetején egyenletesen elszórom az 1 evőkanálnyi zsemlemorzsát és bőven meghintem reszelt sajttal. Majd sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöm. (Egy kis levet fog engedni sütés közben, de azzal a szafttal meglocsolhatom a tetejét, így igazán ízletes lesz.) Krumplipürével vagy párolt rizzsel tálalom.