Megyeri halfilé
Hozzávalók:
- 50 dkg tonhal
- 25 dkg csiperkegomba
- 10 dkg gépsonka
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- olaj
- só
- citromlé
- bors
- mustár
Elkészítés:
A tonhalszeleteket vékonyan kikent tepsibe vagy jénai tálba fektetjük, tetejét megszórjuk sóval, borssal és pár csepp citromlével. Ezt követően a megtisztított vékonyra szeletelt gombát az olajon megpárolom, majd a tonhalra halmozom a vékony csíkokra szeletelt gépsonkával együtt, ezután mustárral megkenem. A sonka tetején egyenletesen elszórom az 1 evőkanálnyi zsemlemorzsát és bőven meghintem reszelt sajttal. Majd sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöm. (Egy kis levet fog engedni sütés közben, de azzal a szafttal meglocsolhatom a tetejét, így igazán ízletes lesz.) Krumplipürével vagy párolt rizzsel tálalom.
Hasonló receptek
Almás csirke
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemáj fehérborban
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Lecsós pulykamell
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes