Töltött csuka
Hozzávalók:
- 1,5 kg csuka
- 1 hámozott
- tejben áztatott zsemle
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- só
- bors
- 10 dkg vaj/margarin
Elkészítés:
Ne csináljuk másfél kg-os csukánál kisebből. A pikkelyeitől megtisztítjuk, a hal bőrét a fejénél körülvágjuk, s a hal testéről kés segítségével lehúzzuk. Vigyázzunk, a hal bőre maradjon egészben és szálka ne maradjon benne. A húst, majd a tejbe áztatott és kicsavart zsemlét ledaráljuk, hozzáadjuk a vajat, a kicsire vágott petrezselymet, nyers tojást. Sózzuk, borsozzuk. A hal bőrébe a masszát visszatöltjük, a nyílást fehér cérnával bevarrjuk. Pár darabka vajra fektetjük a halat. Hozzáadjuk a kopoltyútól megtisztított hal fejét. A tetejére is pár darabka vajat teszünk, előmelegítés nélküli sütőben sütjük, saját levében 5 percenként locsolgatva. 30-35 perc alatt elkészül. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Csirkemell pirított gombával
Húsétel, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Csirke zöldborsós szószban
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Tojásmentes, Cukormentes, Mogyorómentes
Pirított máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes