Túróval töltött zsemle
Hozzávalók:
- 100 g félzsíros tehéntúró
- 20 g porcukor
- 2 zsemle
- 2 tojás
- vaníliás cukor
- reszelt citromhéj ízlés szerint#A dúsításhoz: 100-200 ml vaníliás nutridrink (100ml=150 kcal)
- 2 adagolókanál Fantomalt (1 adagolókanál=5 g=20 kcal)
Elkészítés:
A zsemle kalapját levágjuk. Belsejét kikaparjuk, majd meglocsoljuk VANÍLIÁS NUTRIDINKKEL. A félzsíros tehéntúrót villával szétnyomkodjuk, összekeverjük a porcukorral és a FANTOMALTTAL, valamint a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a VANÍLIÁS NUTRIDINKKEL megáztatott zsemlék belsejét. Végül lazán hozzákeverjük a tojásfehérjék felvert habját. Az édes tölteléket halmozzuk a zsemlékbe, majd egy mély hőálló tálba vagy tepsibe téve kalapjával letakarjuk. Ha szükséges még meglocsoljuk NUTRIDINKKEL és addig sütjük, amíg enyhén megpirul.
Hasonló receptek
Répatorta
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Szendvicssütős túrós batyu
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes
Vaniliás túrótorta sütés nélkül
Desszert, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes