Receptkereső

Túróval töltött zsemle

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 100 g félzsíros tehéntúró
  • 20 g porcukor
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj ízlés szerint#A dúsításhoz: 100-200 ml vaníliás nutridrink (100ml=150 kcal)
  • 2 adagolókanál Fantomalt (1 adagolókanál=5 g=20 kcal)

Elkészítés:

A zsemle kalapját levágjuk. Belsejét kikaparjuk, majd meglocsoljuk VANÍLIÁS NUTRIDINKKEL. A félzsíros tehéntúrót villával szétnyomkodjuk, összekeverjük a porcukorral és a FANTOMALTTAL, valamint a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a VANÍLIÁS NUTRIDINKKEL megáztatott zsemlék belsejét. Végül lazán hozzákeverjük a tojásfehérjék felvert habját. Az édes tölteléket halmozzuk a zsemlékbe, majd egy mély hőálló tálba vagy tepsibe téve kalapjával letakarjuk. Ha szükséges még meglocsoljuk NUTRIDINKKEL és addig sütjük, amíg enyhén megpirul.

Új keresés

Válasszon diétát: