Túróval töltött zsemle

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 100 g félzsíros tehéntúró
  • 20 g porcukor
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj ízlés szerint#A dúsításhoz: 100-200 ml vaníliás nutridrink (100ml=150 kcal)
  • 2 adagolókanál Fantomalt (1 adagolókanál=5 g=20 kcal)

Elkészítés:

A zsemle kalapját levágjuk. Belsejét kikaparjuk, majd meglocsoljuk VANÍLIÁS NUTRIDINKKEL. A félzsíros tehéntúrót villával szétnyomkodjuk, összekeverjük a porcukorral és a FANTOMALTTAL, valamint a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a VANÍLIÁS NUTRIDINKKEL megáztatott zsemlék belsejét. Végül lazán hozzákeverjük a tojásfehérjék felvert habját. Az édes tölteléket halmozzuk a zsemlékbe, majd egy mély hőálló tálba vagy tepsibe téve kalapjával letakarjuk. Ha szükséges még meglocsoljuk NUTRIDINKKEL és addig sütjük, amíg enyhén megpirul.

Hasonló receptek

Répatorta

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Szendvicssütős túrós batyu

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Vaniliás túrótorta sütés nélkül

Desszert, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: