Túróval töltött zsemle

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 100 g félzsíros tehéntúró
  • 20 g porcukor
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj ízlés szerint#A dúsításhoz: 100-200 ml vaníliás nutridrink (100ml=150 kcal)
  • 2 adagolókanál Fantomalt (1 adagolókanál=5 g=20 kcal)

Elkészítés:

A zsemle kalapját levágjuk. Belsejét kikaparjuk, majd meglocsoljuk VANÍLIÁS NUTRIDINKKEL. A félzsíros tehéntúrót villával szétnyomkodjuk, összekeverjük a porcukorral és a FANTOMALTTAL, valamint a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a VANÍLIÁS NUTRIDINKKEL megáztatott zsemlék belsejét. Végül lazán hozzákeverjük a tojásfehérjék felvert habját. Az édes tölteléket halmozzuk a zsemlékbe, majd egy mély hőálló tálba vagy tepsibe téve kalapjával letakarjuk. Ha szükséges még meglocsoljuk NUTRIDINKKEL és addig sütjük, amíg enyhén megpirul.

Hasonló receptek

Édes kelt kalács

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Képviselőfánk

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Szedres joghurt formában

Desszert, Közepes

Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: