Prágai sonkás szelet
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 evőkanál vaj
- 4 szelet sertéscomb (á 15 dkg)
- 4 szelet prágai sonka#A panírozáshoz: liszt
- 2 tojás
- zsemlemorzsa#A sütéshez: bőven olaj
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A húst megmossuk, nagyon vékonyra kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A vajat felforrósítjuk, üvegesre pároljuk benne a hagymát. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt megpároljuk. A hússzeletekre ráfektetünk 1?1 szelet prágai sonkát és ráhalmozzuk a gombát. Óvatosan összegöngyöljük, hústűvel (vagy fogvájóval) megtűzzük. A szokásos módon lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk és bő, forró olajban kisütjük. A felesleges zsiradékot leitatjuk. Aranykrumpli körettel (receptjét lásd külön), friss salátával tálaljuk.
Hasonló receptek
Mogyorós csirkemell (japán recept)
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák
Csirkemáj joghurtmártással
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Borzas csirkemell
Húsétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes