Prágai sonkás szelet
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 evőkanál vaj
- 4 szelet sertéscomb (á 15 dkg)
- 4 szelet prágai sonka#A panírozáshoz: liszt
- 2 tojás
- zsemlemorzsa#A sütéshez: bőven olaj
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A húst megmossuk, nagyon vékonyra kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A vajat felforrósítjuk, üvegesre pároljuk benne a hagymát. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt megpároljuk. A hússzeletekre ráfektetünk 1?1 szelet prágai sonkát és ráhalmozzuk a gombát. Óvatosan összegöngyöljük, hústűvel (vagy fogvájóval) megtűzzük. A szokásos módon lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk és bő, forró olajban kisütjük. A felesleges zsiradékot leitatjuk. Aranykrumpli körettel (receptjét lásd külön), friss salátával tálaljuk.
Hasonló receptek
Gombával, belsőséggel töltött csirkecomb
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Sertéssült tejszínes-mustáros almával
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemell a la pannónia
Húsétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes