Mandulahabos őszibarack
Hozzávalók:
- 8 fél őszibarack (konzerv)
- 4 tojásfehérje
- 4 dkg darált mandula
- 1 evőkanál édesítőpor
- 1 dkg vaj
Elkészítés:
Az őszibarackot lecsepegtetjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Nagyon keményre felverjük a tojásfehérjét, belekeverjük a darált mandulát és az édesítőszert. A gyümölcsöket kivajazott tűzálló tálba fektetjük, rásimítjuk a mandulahabot és forró sütőben szép rózsaszínűre sütjük.
Hasonló receptek
Csokoládés-mandulás túrókehely
Desszert, Közepes
Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes
Londoni szelet
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Gyümölcstorta
Desszert, Közepes
Laktózmentes, Tejmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes