Receptkereső
Makaróni csőben sütve
Hozzávalók:
- 40 dkg gluténmentes makaróni
- 8 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
- 2 csipetnyi szerecsendió (reszelt)
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 10 dkg rokfort sajt
- 8 evőkanál tejszín
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A makarónit lobogó, sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. A rokfort sajtot szétmorzsoljuk. A zsemlemorzsát és a zúzott fokhagymát összekeverjük. A tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a rokfortot és a szerecsendiót. Sóval, borssal ízesítjük és láng fölött fondü sűrűségűre főzzük. Belekeverjük a makarónit és ha kell, még fűszerezzük. Hosszúkás, mély tepsibe öntjük, a fokhagymás morzsával megszórjuk és grillsütőben 5 percig sütjük. Forrón tálaljuk. Rokfort helyett más jellegzetes ízű sajtot is használhatunk, pl. mascarponét vagy kéksajtot.