Makaróni csőben sütve
Hozzávalók:
- 40 dkg gluténmentes makaróni
- 8 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
- 2 csipetnyi szerecsendió (reszelt)
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 10 dkg rokfort sajt
- 8 evőkanál tejszín
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A makarónit lobogó, sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. A rokfort sajtot szétmorzsoljuk. A zsemlemorzsát és a zúzott fokhagymát összekeverjük. A tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a rokfortot és a szerecsendiót. Sóval, borssal ízesítjük és láng fölött fondü sűrűségűre főzzük. Belekeverjük a makarónit és ha kell, még fűszerezzük. Hosszúkás, mély tepsibe öntjük, a fokhagymás morzsával megszórjuk és grillsütőben 5 percig sütjük. Forrón tálaljuk. Rokfort helyett más jellegzetes ízű sajtot is használhatunk, pl. mascarponét vagy kéksajtot.
Hasonló receptek
Fejes káposzta tekercs
Vegetáriánus, Közepes
Allergia, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szójacsírás rizssaláta
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Juhtúrós burgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes