Zöldségfalatkák olaszosan
Hozzávalók:
- 4 adaghoz: 500 g friss zöldség ízlés szerint válogatva az alábbiakból: sárgarépa
- kígyóuborka
- kaliforniai paprika
- zöldpaprika
- fürtös paradicsom
- hónapos retek
- édeskömény
- 200 g vékonyra szeletelt füstölt sonka
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- tengeri só
- ízlés szerint pirított kenyérkockák.
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsuk meg, ízlés szerint szeleteljük fel mindet. Kisebb tálkába öntsük az olívaolajat, a balzsamecetet és sózzuk meg. A zöldségfalatkákat ebbe a sózott mártásba mártogathatjuk. Kínáljunk mellé pirított kenyérkockákat és sonkaszeleteket, de akár kis szendvicseket is formázhatunk belőle, amelyeket fogpiszkálóval rögzíthetjük. Energia: 262 kcal, Szénhidrát: 4,3 g, Fehérje: 9,8 g, Zsír: 22 g
Hasonló receptek
Grillezett csirke kebab barbecue-mártással
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldséges lazac garnélarákkal
Főétel, Könnyű
Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes
Zöldbabpörkölt
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes