Lencsés pástétom rozsos pirítóssal

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Epebetegség, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • fél kg lencse
  • 1 dl aludt tej
  • 5 dkg liszt
  • fél citrom leve
  • 3 babérlevél
  • 1 teáskanál kakukfű
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 2 csipet só
  • pirított rozskenyér szeletek

Elkészítés:

A lencsét megfőzzük annyi vízben, hogy éppen ellepje a babérlevéllel, a kakukkfűvel, a barnacukorral és a sóval. Ha megfőtt hozzáadjuk az aludttejből és a lisztből készült habarást. Néhány percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Még melegen szitán áttörjük és hozzáadjuk a fél citrom levét. Ha kihűlt, pirított kenyérszeletekre halmozzuk és tálaljuk.

Hasonló receptek

Kukoricás fokhagymakrémleves (húsmentes)

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Paradicsommal rakott padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Babsaláta

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: