Receptkereső

Lencsés pástétom rozsos pirítóssal

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Epebetegség, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • fél kg lencse
  • 1 dl aludt tej
  • 5 dkg liszt
  • fél citrom leve
  • 3 babérlevél
  • 1 teáskanál kakukfű
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 2 csipet só
  • pirított rozskenyér szeletek

Elkészítés:

A lencsét megfőzzük annyi vízben, hogy éppen ellepje a babérlevéllel, a kakukkfűvel, a barnacukorral és a sóval. Ha megfőtt hozzáadjuk az aludttejből és a lisztből készült habarást. Néhány percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Még melegen szitán áttörjük és hozzáadjuk a fél citrom levét. Ha kihűlt, pirított kenyérszeletekre halmozzuk és tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: