Lencsés pástétom rozsos pirítóssal
Hozzávalók:
- fél kg lencse
- 1 dl aludt tej
- 5 dkg liszt
- fél citrom leve
- 3 babérlevél
- 1 teáskanál kakukfű
- 1 evőkanál barnacukor
- 2 csipet só
- pirított rozskenyér szeletek
Elkészítés:
A lencsét megfőzzük annyi vízben, hogy éppen ellepje a babérlevéllel, a kakukkfűvel, a barnacukorral és a sóval. Ha megfőtt hozzáadjuk az aludttejből és a lisztből készült habarást. Néhány percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Még melegen szitán áttörjük és hozzáadjuk a fél citrom levét. Ha kihűlt, pirított kenyérszeletekre halmozzuk és tálaljuk.
Hasonló receptek
Gombafejek juhtúróval töltve
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtspíz
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Laktózmentes, Hasnyálmirigy, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes
Parmezános grillezett padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes