Csokoládés-mandulás túrókehely
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor (20 g)
- 0,5 dl rum
- 10 dkg hámozott mandula
- tejszínhab
Elkészítés:
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kakaót, aztán az áttört túrót és a rumot és habverővel nagyon habosra kidolgozzuk. A mandula egy részét szálkásra megvágjuk, a felét lazán a túrókrémbe keverjük. Kelyhekbe szedjük, tetejét tejszínhabbal díszítjük és meghintjük a maradék, serpenyőben, szárazon megpirított mandulával. 2-3 órára behűtjük.
Hasonló receptek
Mézes őszibarackkrém
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Puncs szelet
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Marcipán (tej és tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes