Receptkereső

Csokoládés-mandulás túrókehely

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor (20 g)
  • 0,5 dl rum
  • 10 dkg hámozott mandula
  • tejszínhab

Elkészítés:

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kakaót, aztán az áttört túrót és a rumot és habverővel nagyon habosra kidolgozzuk. A mandula egy részét szálkásra megvágjuk, a felét lazán a túrókrémbe keverjük. Kelyhekbe szedjük, tetejét tejszínhabbal díszítjük és meghintjük a maradék, serpenyőben, szárazon megpirított mandulával. 2-3 órára behűtjük.

Hasonló receptek

Zabpelyhes tallér

Desszert, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Karácsonyi diótorta liszt nélkül

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Mogyorós barackos desszert

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Új keresés

Válasszon diétát: