Receptkereső

Csokoládés-mandulás túrókehely

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor (20 g)
  • 0,5 dl rum
  • 10 dkg hámozott mandula
  • tejszínhab

Elkészítés:

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kakaót, aztán az áttört túrót és a rumot és habverővel nagyon habosra kidolgozzuk. A mandula egy részét szálkásra megvágjuk, a felét lazán a túrókrémbe keverjük. Kelyhekbe szedjük, tetejét tejszínhabbal díszítjük és meghintjük a maradék, serpenyőben, szárazon megpirított mandulával. 2-3 órára behűtjük.

Hasonló receptek

Szendvicssütős túrós batyu

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Linzertészta kukoricalisztből (gluténmentes)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Muffin (tej nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: