Csokoládés-mandulás túrókehely

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor (20 g)
  • 0,5 dl rum
  • 10 dkg hámozott mandula
  • tejszínhab

Elkészítés:

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kakaót, aztán az áttört túrót és a rumot és habverővel nagyon habosra kidolgozzuk. A mandula egy részét szálkásra megvágjuk, a felét lazán a túrókrémbe keverjük. Kelyhekbe szedjük, tetejét tejszínhabbal díszítjük és meghintjük a maradék, serpenyőben, szárazon megpirított mandulával. 2-3 órára behűtjük.

Hasonló receptek

Mézes őszibarackkrém

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Puncs szelet

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Marcipán (tej és tojás nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: