Receptkereső

Spenót tükörtojással

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 szelet gluténmentes kenyér
  • 4 dkg vaj/olaj
  • 5 dl tej
  • bors

Elkészítés:

A megtisztított, előkészített spenótot 2 liter sós vízben lassú forralással 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kissé lecsepegtetjük és vágódeszkán finomra vagdossuk. Mikróban felforrósítunk 4 dl tejet. Közben a forró vajba / olajba beleszórjuk a kukoricalisztet, valamint az áttört fokhagymát és mérsékelt tűzön óvatosan átpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, apránként hozzáadjuk előbb a maradék 1 dl hideg tejet, majd a forrót. Beletesszük a felvágott spenótot és a kenyérszeletet és ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk és jól összeforraljuk. Amikor kész és kicsit lehűlt, merülő mixerrel majdnem teljesen simára pépesítjük. A főzeléket mélytányérokba szedjük és a tetejükre csúsztatott 1-2 tükörtojással tálaljuk. Pár kanál tört burgonyával kiadós ebéd.

Új keresés

Válasszon diétát: