Spenót tükörtojással
Hozzávalók:
- 50 dkg friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 1 szelet gluténmentes kenyér
- 4 dkg vaj/olaj
- 5 dl tej
- bors
- só
Elkészítés:
A megtisztított, előkészített spenótot 2 liter sós vízben lassú forralással 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kissé lecsepegtetjük és vágódeszkán finomra vagdossuk. Mikróban felforrósítunk 4 dl tejet. Közben a forró vajba / olajba beleszórjuk a kukoricalisztet, valamint az áttört fokhagymát és mérsékelt tűzön óvatosan átpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, apránként hozzáadjuk előbb a maradék 1 dl hideg tejet, majd a forrót. Beletesszük a felvágott spenótot és a kenyérszeletet és ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk és jól összeforraljuk. Amikor kész és kicsit lehűlt, merülő mixerrel majdnem teljesen simára pépesítjük. A főzeléket mélytányérokba szedjük és a tetejükre csúsztatott 1-2 tükörtojással tálaljuk. Pár kanál tört burgonyával kiadós ebéd.
Hasonló receptek
Mogyorós csirke
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes
Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pulykamáj narancsos rizzsel
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes