Receptkereső

Spenót tükörtojással

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 szelet gluténmentes kenyér
  • 4 dkg vaj/olaj
  • 5 dl tej
  • bors

Elkészítés:

A megtisztított, előkészített spenótot 2 liter sós vízben lassú forralással 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kissé lecsepegtetjük és vágódeszkán finomra vagdossuk. Mikróban felforrósítunk 4 dl tejet. Közben a forró vajba / olajba beleszórjuk a kukoricalisztet, valamint az áttört fokhagymát és mérsékelt tűzön óvatosan átpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, apránként hozzáadjuk előbb a maradék 1 dl hideg tejet, majd a forrót. Beletesszük a felvágott spenótot és a kenyérszeletet és ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk és jól összeforraljuk. Amikor kész és kicsit lehűlt, merülő mixerrel majdnem teljesen simára pépesítjük. A főzeléket mélytányérokba szedjük és a tetejükre csúsztatott 1-2 tükörtojással tálaljuk. Pár kanál tört burgonyával kiadós ebéd.

Hasonló receptek

Húsos rakott cukkini

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sárgarépacsók

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Májproblémák, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Karfiolfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: