Vagdalt
Hozzávalók:
- 35 dkg sertés- vagy csirkehús
- 1 közepes burgonya
- 10 dkg gluténmentes száraz kenyér
- 10 dkg gluténmentes kenyérmorzsa
- zsiradék
- só
- hagyma
- paprika
- fokhagyma
- bors
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A darált húst összedolgozzuk a megáztatott, kinyomkodott kenyérrel, a diétában fogyasztható fűszerekkel, az apróra vágott vöröshagymával és fokhagymával. Tojás helyett a megmosott, megtisztított, lereszelt nyers burgonyát keverjük a vagdalthoz. Pogácsákat formálunk a masszából, kenyérmorzsába forgatjuk, bő zsiradékba sütjük.
Hasonló receptek
Ünnepi töltött pulyka
Húsétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldbabos fasírt
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Joghurtban sült csirkemell
Húsétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes