Szalonnás burgonyás nyárs
Hozzávalók:
- 2 közepes burgonya
- 10 dkg füstölt császárszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 piroshúsú paprika
- majoránna
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A burgonyát amit héjában 15 percig előfőztünk meghámozzuk és vastagabb karikákra vágjuk. A szalonnát papírvékonyan elszeleteljük és minden krumplikarikát beburkolunk egy szelettel. A hagymakarikákkal és nagyobb paprikadarabokkal váltakozva nyársra húzzuk. Morzsolt majoránnával, borssal, sóval ízesítjük, majd faszénparázs felett, rostlapon vagy asztali grillsütőn gyakran forgatva, szép pirosra sütjük. A nyársakat kettesével tányérra tesszük és salátával körítve tálaljuk.
Hasonló receptek
Sült rizs csirkével, sonkával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rakott karfiol
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenót tükörtojással
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes