Receptkereső

Szalonnás burgonyás nyárs

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 közepes burgonya
  • 10 dkg füstölt császárszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 piroshúsú paprika
  • majoránna
  • őrölt bors

Elkészítés:

A burgonyát amit héjában 15 percig előfőztünk meghámozzuk és vastagabb karikákra vágjuk. A szalonnát papírvékonyan elszeleteljük és minden krumplikarikát beburkolunk egy szelettel. A hagymakarikákkal és nagyobb paprikadarabokkal váltakozva nyársra húzzuk. Morzsolt majoránnával, borssal, sóval ízesítjük, majd faszénparázs felett, rostlapon vagy asztali grillsütőn gyakran forgatva, szép pirosra sütjük. A nyársakat kettesével tányérra tesszük és salátával körítve tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: