Boros gyümölcssaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg meggybefőtt
- 30 dkg őszibarackbefőtt
- 20 dkg alma
- 2 dl édes fehérbor
- porcukor ízlés szerint
Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük és kimagozzuk. Az őszibarackot is lecsöpögtetjük és kisebb kockákra daraboljuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk. Az előkészített gyümölcsöket üvegtálba tesszük, megszórjuk porcukorral, meglocsoljuk a borral és óvatosan összekeverjük. A tálat lefedjük és a gyümölcssalátát tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
Hasonló receptek
Gyümölcs-terrine
Desszert, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sajttorta
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes
Diós-körtés-szőlős rétes
Desszert, Közepes
Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes