Póréhagymás borjúmáj zöldségcsíkokkal

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg borjúmáj
  • 1 sárgarépa
  • 1 burgonya
  • 1 karalábé
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • fél zellergumó
  • fél szál póréhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 2,5 dl szójaszósz
  • szezámolaj a sütéshez
  • tengeri só
  • 2 retek a díszítéshez.

Elkészítés:

A májat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, majd egészen vékony kis szeletekre vágjuk. A paprikát félbevágjuk, magházát kivágjuk és a többi hozzávalóval együtt vékony csíkokra metéljük. A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, a gombát vékony szeletekre aprózzuk. Wokban felforrósítjuk a szezámolajat, beletesszük a májat és rövid idő alatt megpirítjuk. A maradék zsiradékban megforgatjuk a zöldségeket, amíg ropogósra nem sülnek. Puhulási sorrendben először a gombát, majd a paprikát és utána a többi zöldségfélét. A sülő zöldségeket megsózzuk, szójaszósszal meglocsoljuk és jól összerázzuk. A májat előmelegített tányérra tesszük, sült zöldségekkel beborítjuk, retek karikákkal díszítve tálaljuk.

Hasonló receptek

Firenzei hal

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Reszelt máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: