Receptkereső
Póréhagymás borjúmáj zöldségcsíkokkal
Hozzávalók:
- 40 dkg borjúmáj
- 1 sárgarépa
- 1 burgonya
- 1 karalábé
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 piros kaliforniai paprika
- fél zellergumó
- fél szál póréhagyma
- 20 dkg gomba
- 2,5 dl szójaszósz
- szezámolaj a sütéshez
- tengeri só
- 2 retek a díszítéshez.
Elkészítés:
A májat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, majd egészen vékony kis szeletekre vágjuk. A paprikát félbevágjuk, magházát kivágjuk és a többi hozzávalóval együtt vékony csíkokra metéljük. A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, a gombát vékony szeletekre aprózzuk. Wokban felforrósítjuk a szezámolajat, beletesszük a májat és rövid idő alatt megpirítjuk. A maradék zsiradékban megforgatjuk a zöldségeket, amíg ropogósra nem sülnek. Puhulási sorrendben először a gombát, majd a paprikát és utána a többi zöldségfélét. A sülő zöldségeket megsózzuk, szójaszósszal meglocsoljuk és jól összerázzuk. A májat előmelegített tányérra tesszük, sült zöldségekkel beborítjuk, retek karikákkal díszítve tálaljuk.