Receptkereső

Póréhagymás borjúmáj zöldségcsíkokkal

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg borjúmáj
  • 1 sárgarépa
  • 1 burgonya
  • 1 karalábé
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • fél zellergumó
  • fél szál póréhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 2,5 dl szójaszósz
  • szezámolaj a sütéshez
  • tengeri só
  • 2 retek a díszítéshez.

Elkészítés:

A májat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, majd egészen vékony kis szeletekre vágjuk. A paprikát félbevágjuk, magházát kivágjuk és a többi hozzávalóval együtt vékony csíkokra metéljük. A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, a gombát vékony szeletekre aprózzuk. Wokban felforrósítjuk a szezámolajat, beletesszük a májat és rövid idő alatt megpirítjuk. A maradék zsiradékban megforgatjuk a zöldségeket, amíg ropogósra nem sülnek. Puhulási sorrendben először a gombát, majd a paprikát és utána a többi zöldségfélét. A sülő zöldségeket megsózzuk, szójaszósszal meglocsoljuk és jól összerázzuk. A májat előmelegített tányérra tesszük, sült zöldségekkel beborítjuk, retek karikákkal díszítve tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: