Gombás máj, mindenféle zöldséggel
Hozzávalók:
- 70 dkg sertésmáj
- 30 dkg champignon gomba
- 2 zöldpaprika
- 10 dkg paradicsom
- 20 dkg hagyma
- 8 dkg olaj
- egy kevés worcester-szósz
- 1 teáskanál erős pirospaprika
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- só
- bors
- egy csipet majoránna
- egy kevés marhahúsleves felönteni
- apróra vágott petrezselyemzöld
- megszórni
Elkészítés:
A paradicsomot rövid időre forrásban lévő vízbe mártjuk, lehúzzuk a bőrét, majd a magját eltávolítva kockára vágjuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk. A paprikát szintén kockákra vágjuk. A májat megtisztítjuk, szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olaj kétharmadát. Ebben a hagyma felét aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a májat és vele együtt tovább pirítjuk. Egy kevés Worcester-szósszal, borssal, majoránnával ízesítjük, kivesszük az edényből és melegen tartjuk. A maradék olajat beleöntjük a serpenyőbe, majd megpirítjuk benne a maradék hagymát és a gombát. Sóval, borssal, sűrített paradicsommal és pirospaprikával ízesítjük. Tovább pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és egy kevés húslevest, majd a májat visszatéve, az egészet együtt kis lángon, fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Szükség esetén még egy kis Worcester-szósszal és sóval utánaízesítjük. A májat szépen tálra rendezzük, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, hagymás burgonyával, vagy rizzsel tálaljuk.
Hasonló receptek
Gombás halfilé
Húsétel, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Busa, amur, lazac szeletek rizskörettel
Húsétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Töltött pulkanyak
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes