Alma vörösborban (4 személyre)
Hozzávalók:
- 5 dl vörösbor
- 20 dkg cukor
- 8 alma
- fahéj
- szegfűszeg
Elkészítés:
A bort felforraljuk a cukorral, a fahéjjal és szegfűszeggel. Meghámozzuk az almákat, de úgy, hogy a szár rajtuk maradjon. Egy mélyebb széles lábosban óvatosan egymás mellé rakjuk az egész almákat. Az elkészített szirupot az almákra öntjük és lassú tűzön addig főzzük, amíg megpuhulnak (kb. 5-6 perc). A szirupban hagyjuk egy éjszakán át kihűlni. Hidegen kevés tejszínhabbal tálaljuk.
Hasonló receptek
Meggyes-rumos rakott piskóta
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Vaniliás, mazsolás borkrém
Desszert, Könnyű
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Diabetikus beigli diós töltelékkel
Desszert, Nehéz
Mogyorómentes, Cukormentes