Alma vörösborban (4 személyre)

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 5 dl vörösbor
  • 20 dkg cukor
  • 8 alma
  • fahéj
  • szegfűszeg

Elkészítés:

A bort felforraljuk a cukorral, a fahéjjal és szegfűszeggel. Meghámozzuk az almákat, de úgy, hogy a szár rajtuk maradjon. Egy mélyebb széles lábosban óvatosan egymás mellé rakjuk az egész almákat. Az elkészített szirupot az almákra öntjük és lassú tűzön addig főzzük, amíg megpuhulnak (kb. 5-6 perc). A szirupban hagyjuk egy éjszakán át kihűlni. Hidegen kevés tejszínhabbal tálaljuk.

Hasonló receptek

Meggyes-rumos rakott piskóta

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Vaniliás, mazsolás borkrém

Desszert, Könnyű

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Diabetikus beigli diós töltelékkel

Desszert, Nehéz

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: