Alma vörösborban (4 személyre)

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 5 dl vörösbor
  • 20 dkg cukor
  • 8 alma
  • fahéj
  • szegfűszeg

Elkészítés:

A bort felforraljuk a cukorral, a fahéjjal és szegfűszeggel. Meghámozzuk az almákat, de úgy, hogy a szár rajtuk maradjon. Egy mélyebb széles lábosban óvatosan egymás mellé rakjuk az egész almákat. Az elkészített szirupot az almákra öntjük és lassú tűzön addig főzzük, amíg megpuhulnak (kb. 5-6 perc). A szirupban hagyjuk egy éjszakán át kihűlni. Hidegen kevés tejszínhabbal tálaljuk.

Hasonló receptek

Madártej

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Stíriai metélt

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes

Gyümölcsrizs

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: