Babos sertésragu

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg szárazbab
  • 60 dkg sertéscomb
  • zöldségleves
  • fél dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csípős zöldpaprika
  • 1 piros színű paprika
  • 3 szál friss zellerlevél
  • őrölt kömény
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az előző este beáztatott babot bő zöldséglevesben főzzük puhára, majd szűrjük le. A forró olajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, majd a kockákra vágott húst és süssük fehéredésig. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, majd öntsünk alá két deci vizet. Fedővel letakarva, közepes tűzön pároljuk meg a húst háromnegyedig. Ha túlságosan elpárolgott a szaftja, vízzel pótoljuk, majd adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott paprikákat, a felaprított zellerlevelet és a főtt babot. Az egészet lazán keverjük össze és közepes tűzön, fedő nélkül főzzük készre. Amikor elkészült, szedjük tányérokra és forrón kínáljuk.

Hasonló receptek

Csőben sült brokkoli sonkával

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Füstölt kardhal paradicsommal

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Pirított fehér káposztával töltött csirkecomb

Egytálétel, Könnyű

Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: