Receptkereső

Babos sertésragu

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg szárazbab
  • 60 dkg sertéscomb
  • zöldségleves
  • fél dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csípős zöldpaprika
  • 1 piros színű paprika
  • 3 szál friss zellerlevél
  • őrölt kömény
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az előző este beáztatott babot bő zöldséglevesben főzzük puhára, majd szűrjük le. A forró olajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, majd a kockákra vágott húst és süssük fehéredésig. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, majd öntsünk alá két deci vizet. Fedővel letakarva, közepes tűzön pároljuk meg a húst háromnegyedig. Ha túlságosan elpárolgott a szaftja, vízzel pótoljuk, majd adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott paprikákat, a felaprított zellerlevelet és a főtt babot. Az egészet lazán keverjük össze és közepes tűzön, fedő nélkül főzzük készre. Amikor elkészült, szedjük tányérokra és forrón kínáljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: