Receptkereső

Saag Aloo

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 3-4 marék friss spenót (vagy fagyasztott is megteszi)
  • olaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 hüvelyknyi gyömbér
  • 1 chilipaprika
  • 3 teáskanál tej
  • bors

Elkészítés:

A krumplit külön megfőzzük. Ez alatt a hagymát, fokhagymát, spenótot felaprítjuk. Megsütjük a hagymát az olajon (pirítani nem kell), aztán mehet bele a gyömbér, a chili és végül a fokhagyma, pár perc múlva a spenót. Hozzáadjuk a garam masalát és a kurkumát, kevés vizet, a tejet, sót, borsot. Végül mehet bele a megfőtt krumpli, amivel alaposan összeforgatjuk.

Hasonló receptek

Csőben sült hús parasztosan

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos canelloni

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Párolt nyelvhalfilé spárgasalátán

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: