Saag Aloo

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 3-4 marék friss spenót (vagy fagyasztott is megteszi)
  • olaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 hüvelyknyi gyömbér
  • 1 chilipaprika
  • 3 teáskanál tej
  • bors

Elkészítés:

A krumplit külön megfőzzük. Ez alatt a hagymát, fokhagymát, spenótot felaprítjuk. Megsütjük a hagymát az olajon (pirítani nem kell), aztán mehet bele a gyömbér, a chili és végül a fokhagyma, pár perc múlva a spenót. Hozzáadjuk a garam masalát és a kurkumát, kevés vizet, a tejet, sót, borsot. Végül mehet bele a megfőtt krumpli, amivel alaposan összeforgatjuk.

Hasonló receptek

Sült pulykacomb mézes mázzal

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Túrógombóc sajtmártással

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Csőben sült brokkoli sonkával

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: