Saag Aloo
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 3-4 marék friss spenót (vagy fagyasztott is megteszi)
- olaj
- 1 közepes fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 teáskanál garam masala
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 hüvelyknyi gyömbér
- 1 chilipaprika
- 3 teáskanál tej
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit külön megfőzzük. Ez alatt a hagymát, fokhagymát, spenótot felaprítjuk. Megsütjük a hagymát az olajon (pirítani nem kell), aztán mehet bele a gyömbér, a chili és végül a fokhagyma, pár perc múlva a spenót. Hozzáadjuk a garam masalát és a kurkumát, kevés vizet, a tejet, sót, borsot. Végül mehet bele a megfőtt krumpli, amivel alaposan összeforgatjuk.
Hasonló receptek
Sült pulykacomb mézes mázzal
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrógombóc sajtmártással
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Csőben sült brokkoli sonkával
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes