Saag Aloo

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 3-4 marék friss spenót (vagy fagyasztott is megteszi)
  • olaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 hüvelyknyi gyömbér
  • 1 chilipaprika
  • 3 teáskanál tej
  • bors

Elkészítés:

A krumplit külön megfőzzük. Ez alatt a hagymát, fokhagymát, spenótot felaprítjuk. Megsütjük a hagymát az olajon (pirítani nem kell), aztán mehet bele a gyömbér, a chili és végül a fokhagyma, pár perc múlva a spenót. Hozzáadjuk a garam masalát és a kurkumát, kevés vizet, a tejet, sót, borsot. Végül mehet bele a megfőtt krumpli, amivel alaposan összeforgatjuk.

Hasonló receptek

Sült rizs csirkével, sonkával

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Banános birkaragu rizskoszorúval

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Ünnepi rakott gomba

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: