Receptkereső
Saag Aloo
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 3-4 marék friss spenót (vagy fagyasztott is megteszi)
- olaj
- 1 közepes fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 teáskanál garam masala
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 hüvelyknyi gyömbér
- 1 chilipaprika
- 3 teáskanál tej
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit külön megfőzzük. Ez alatt a hagymát, fokhagymát, spenótot felaprítjuk. Megsütjük a hagymát az olajon (pirítani nem kell), aztán mehet bele a gyömbér, a chili és végül a fokhagyma, pár perc múlva a spenót. Hozzáadjuk a garam masalát és a kurkumát, kevés vizet, a tejet, sót, borsot. Végül mehet bele a megfőtt krumpli, amivel alaposan összeforgatjuk.