Gombás máj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg máj
  • 25 dkg gomba
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/2 dl vörösbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
  • ízlés szerint só és törött fekete bors

Elkészítés:

Az olajon éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát. Hozzáadom a tisztított, zúzott fokhagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet. Fedő alatt, saját levében puhára párolom, majd ha zsírjára sült, lepirítom rajta a kockákra vágott májat. Ráöntöm a vörösbort és a tejszínt, ezután fedő alatt felforralom. Néhány percnyi párolás után, ha a ragú kissé besűrűsödött, a lángot eloltom alatta, de a fedőt még 5 percig rajtahagyom.

Hasonló receptek

Zöldséges hal

Húsétel, Közepes

Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Laktózmentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejszines sajtos csirkemell

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Dalmát karaj bundában

Húsétel, Nehéz

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: