Gombás máj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg máj
  • 25 dkg gomba
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/2 dl vörösbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
  • ízlés szerint só és törött fekete bors

Elkészítés:

Az olajon éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát. Hozzáadom a tisztított, zúzott fokhagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet. Fedő alatt, saját levében puhára párolom, majd ha zsírjára sült, lepirítom rajta a kockákra vágott májat. Ráöntöm a vörösbort és a tejszínt, ezután fedő alatt felforralom. Néhány percnyi párolás után, ha a ragú kissé besűrűsödött, a lángot eloltom alatta, de a fedőt még 5 percig rajtahagyom.

Hasonló receptek

Pirított csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tárkonyos májragu

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Borzas csirkemell

Húsétel, Könnyű

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: