Gombás máj
Hozzávalók:
- 50 dkg máj
- 25 dkg gomba
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál olaj
- 1/2 dl vörösbor
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
- ízlés szerint só és törött fekete bors
Elkészítés:
Az olajon éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát. Hozzáadom a tisztított, zúzott fokhagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet. Fedő alatt, saját levében puhára párolom, majd ha zsírjára sült, lepirítom rajta a kockákra vágott májat. Ráöntöm a vörösbort és a tejszínt, ezután fedő alatt felforralom. Néhány percnyi párolás után, ha a ragú kissé besűrűsödött, a lángot eloltom alatta, de a fedőt még 5 percig rajtahagyom.
Hasonló receptek
Csirkemáj bundában
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Illatos-omlós pulykaszelet
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Brokkolis halfilé
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Keringési problémák, Köszvény