Gombás máj
Hozzávalók:
- 50 dkg máj
- 25 dkg gomba
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál olaj
- 1/2 dl vörösbor
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
- ízlés szerint só és törött fekete bors
Elkészítés:
Az olajon éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát. Hozzáadom a tisztított, zúzott fokhagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet. Fedő alatt, saját levében puhára párolom, majd ha zsírjára sült, lepirítom rajta a kockákra vágott májat. Ráöntöm a vörösbort és a tejszínt, ezután fedő alatt felforralom. Néhány percnyi párolás után, ha a ragú kissé besűrűsödött, a lángot eloltom alatta, de a fedőt még 5 percig rajtahagyom.
Hasonló receptek
Almával és sörrel sült csirke
Húsétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Baconnal sült hal
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Norbis almás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes