Diós halfilé tejszines krumplival

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • hekkfilé
  • olívaolaj
  • citromlé
  • reszelt citromhéj
  • bors
  • dió durvára vágva
  • körethez: burgonya
  • főzőtejszín
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

Jénai tálba tesszük a hekkszeleteket, meglocsoljuk olivaolajjal, majd citromlével. Sót, borsot, reszelt citromhéjat teszünk a tetejére. Erre kerül a durvára tört dió. 200 fokos sütőben készre sütjük, kb. 20 perc alatt. A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, jénai edénybe rakjuk. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel meghintjük, meglocsoljuk tejszínnel. Először lefedve puhulásig sütjük, majd fedő nélkül enyhén megpirítjuk a tetejét.

Hasonló receptek

Fehérjebomba

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Egyszerű marhasült

Húsétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: