Diós halfilé tejszines krumplival
Hozzávalók:
- hekkfilé
- olívaolaj
- citromlé
- reszelt citromhéj
- só
- bors
- dió durvára vágva
- körethez: burgonya
- főzőtejszín
- petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
Jénai tálba tesszük a hekkszeleteket, meglocsoljuk olivaolajjal, majd citromlével. Sót, borsot, reszelt citromhéjat teszünk a tetejére. Erre kerül a durvára tört dió. 200 fokos sütőben készre sütjük, kb. 20 perc alatt. A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, jénai edénybe rakjuk. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel meghintjük, meglocsoljuk tejszínnel. Először lefedve puhulásig sütjük, majd fedő nélkül enyhén megpirítjuk a tetejét.
Hasonló receptek
Gyors és egyszerű csirkés rizs
Húsétel, Könnyű
Vesebetegség, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült máj - libazsírban
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Majonézes hús
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes