Diós halfilé tejszines krumplival

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • hekkfilé
  • olívaolaj
  • citromlé
  • reszelt citromhéj
  • bors
  • dió durvára vágva
  • körethez: burgonya
  • főzőtejszín
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

Jénai tálba tesszük a hekkszeleteket, meglocsoljuk olivaolajjal, majd citromlével. Sót, borsot, reszelt citromhéjat teszünk a tetejére. Erre kerül a durvára tört dió. 200 fokos sütőben készre sütjük, kb. 20 perc alatt. A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, jénai edénybe rakjuk. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel meghintjük, meglocsoljuk tejszínnel. Először lefedve puhulásig sütjük, majd fedő nélkül enyhén megpirítjuk a tetejét.

Hasonló receptek

Gyömbéres-fahéjas máj

Húsétel, Közepes

Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Libamájjal töltött libamell

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Juhtúros rántott hús

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: