Ínyenc sajtos egytál

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 12 kis burgonya
  • 8 szelet sonka
  • 4 evőkanál mustár
  • 80 dkg karaván sajt
  • 1 evőkanál durvára őrölt bors
  • 8 evőkanál ecetes gyöngyhagyma
  • őrölt bors

Elkészítés:

A burgonyákat meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. A sonkaszeleteket mustárral megkenjük, szorosan feltekerjük és 30 percre hűtőbe tesszük, majd 3 cm-es darabokra vágjuk. A sajtot fél cm vastagon felszeleteljük. A kétféle borsot összekeverjük. A főtt burgonyákat felkarikázzuk, a sonkával együtt tányérokra osztjuk. A sajtszeleteket raclette-sütőben vagy grillen fondü sűrűségűre olvasztjuk, a borskeverékkel mindegyiket megszórjuk és azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Füstölt kardhal paradicsommal

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Piperade

Egytálétel, Könnyű

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: