Ínyenc sajtos egytál
Hozzávalók:
- 12 kis burgonya
- 8 szelet sonka
- 4 evőkanál mustár
- 80 dkg karaván sajt
- 1 evőkanál durvára őrölt bors
- 8 evőkanál ecetes gyöngyhagyma
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. A sonkaszeleteket mustárral megkenjük, szorosan feltekerjük és 30 percre hűtőbe tesszük, majd 3 cm-es darabokra vágjuk. A sajtot fél cm vastagon felszeleteljük. A kétféle borsot összekeverjük. A főtt burgonyákat felkarikázzuk, a sonkával együtt tányérokra osztjuk. A sajtszeleteket raclette-sütőben vagy grillen fondü sűrűségűre olvasztjuk, a borskeverékkel mindegyiket megszórjuk és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Füstölt kardhal paradicsommal
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Piperade
Egytálétel, Könnyű
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes