Rozmaringos sült paprika
Hozzávalók:
- 4 piros színű paprika
- 20-20 dkg főtt füstölt sonka és parmezán sajt
- 50 dkg cukkini
- 30-30 dkg gomba
- brokkoli és póréhagyma
- 2-3 rozmaringág vagy 1 kanál szárított rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 3 dkg margarin
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A felszeletelt gombát az olajban félpuhára pároljuk, majd kiszedjük a lábasból. A vékony csíkokra vágott pórét, cukkinit és rózsáira szedett brokkolit is félig megpároljuk. A tűzről levéve a zöldségeket összekeverjük a felkockázott sonkával. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és rozmaringgal ízesítjük. A paprikákat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk. Belsejüket megtöltjük a fűszerezett sonkás zöldségekkel, rámorzsoljuk a margarint. Előmelegített, közepesen meleg sütőben kb. 20 percig sütjük. Még forrón megszórjuk a vékony sajtdarabkákkal.
Hasonló receptek
Lencse főzelék (1 személyre)
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Paradicsomos káposzta
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Túrógombóc spenótágyon
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély