Rozmaringos sült paprika

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 piros színű paprika
  • 20-20 dkg főtt füstölt sonka és parmezán sajt
  • 50 dkg cukkini
  • 30-30 dkg gomba
  • brokkoli és póréhagyma
  • 2-3 rozmaringág vagy 1 kanál szárított rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 dkg margarin
  • őrölt bors

Elkészítés:

A felszeletelt gombát az olajban félpuhára pároljuk, majd kiszedjük a lábasból. A vékony csíkokra vágott pórét, cukkinit és rózsáira szedett brokkolit is félig megpároljuk. A tűzről levéve a zöldségeket összekeverjük a felkockázott sonkával. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és rozmaringgal ízesítjük. A paprikákat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk. Belsejüket megtöltjük a fűszerezett sonkás zöldségekkel, rámorzsoljuk a margarint. Előmelegített, közepesen meleg sütőben kb. 20 percig sütjük. Még forrón megszórjuk a vékony sajtdarabkákkal.

Hasonló receptek

Zellerfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Pulykaragu

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Currys csirkemell

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: