Rozmaringos sült paprika

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 piros színű paprika
  • 20-20 dkg főtt füstölt sonka és parmezán sajt
  • 50 dkg cukkini
  • 30-30 dkg gomba
  • brokkoli és póréhagyma
  • 2-3 rozmaringág vagy 1 kanál szárított rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 dkg margarin
  • őrölt bors

Elkészítés:

A felszeletelt gombát az olajban félpuhára pároljuk, majd kiszedjük a lábasból. A vékony csíkokra vágott pórét, cukkinit és rózsáira szedett brokkolit is félig megpároljuk. A tűzről levéve a zöldségeket összekeverjük a felkockázott sonkával. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és rozmaringgal ízesítjük. A paprikákat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk. Belsejüket megtöltjük a fűszerezett sonkás zöldségekkel, rámorzsoljuk a margarint. Előmelegített, közepesen meleg sütőben kb. 20 percig sütjük. Még forrón megszórjuk a vékony sajtdarabkákkal.

Hasonló receptek

Lencse főzelék (1 személyre)

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Paradicsomos káposzta

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Túrógombóc spenótágyon

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Új keresés

Válasszon diétát: