Receptkereső

Rozmaringos sült paprika

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 piros színű paprika
  • 20-20 dkg főtt füstölt sonka és parmezán sajt
  • 50 dkg cukkini
  • 30-30 dkg gomba
  • brokkoli és póréhagyma
  • 2-3 rozmaringág vagy 1 kanál szárított rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 dkg margarin
  • őrölt bors

Elkészítés:

A felszeletelt gombát az olajban félpuhára pároljuk, majd kiszedjük a lábasból. A vékony csíkokra vágott pórét, cukkinit és rózsáira szedett brokkolit is félig megpároljuk. A tűzről levéve a zöldségeket összekeverjük a felkockázott sonkával. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és rozmaringgal ízesítjük. A paprikákat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk. Belsejüket megtöltjük a fűszerezett sonkás zöldségekkel, rámorzsoljuk a margarint. Előmelegített, közepesen meleg sütőben kb. 20 percig sütjük. Még forrón megszórjuk a vékony sajtdarabkákkal.

Új keresés

Válasszon diétát: