Rozmaringos sült paprika
Hozzávalók:
- 4 piros színű paprika
- 20-20 dkg főtt füstölt sonka és parmezán sajt
- 50 dkg cukkini
- 30-30 dkg gomba
- brokkoli és póréhagyma
- 2-3 rozmaringág vagy 1 kanál szárított rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 3 dkg margarin
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A felszeletelt gombát az olajban félpuhára pároljuk, majd kiszedjük a lábasból. A vékony csíkokra vágott pórét, cukkinit és rózsáira szedett brokkolit is félig megpároljuk. A tűzről levéve a zöldségeket összekeverjük a felkockázott sonkával. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és rozmaringgal ízesítjük. A paprikákat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk. Belsejüket megtöltjük a fűszerezett sonkás zöldségekkel, rámorzsoljuk a margarint. Előmelegített, közepesen meleg sütőben kb. 20 percig sütjük. Még forrón megszórjuk a vékony sajtdarabkákkal.
Hasonló receptek
Zellerfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Pulykaragu
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Currys csirkemell
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes