Parmezános tükörtojás
Hozzávalók:
- 80 dkg brokkoli
- 2 dl tejszín
- 4 tojás
- 10 dkg parmezán sajt
- só
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük és gőz fölött 5 percig pároljuk, majd négy cseréptálban elosztjuk. Mindegyikre egy-egy evőkanál tejfölt kenünk, ráütünk egy tojást és megsózzuk. A cseréptálakat előmelegített, forró sütőbe toljuk és vízfürdőben 5 percig sütjük, amíg a tojásfehérje megszilárdul. Kivesszük a sütőből, rászórjuk a forgácsokra vágott parmezán sajtot és hagyjuk ráolvadni.
Hasonló receptek
Márványsajtos rakottas
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Székelykáposzta
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Görög lecsó
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes