Parmezános tükörtojás

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg brokkoli
  • 2 dl tejszín
  • 4 tojás
  • 10 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük és gőz fölött 5 percig pároljuk, majd négy cseréptálban elosztjuk. Mindegyikre egy-egy evőkanál tejfölt kenünk, ráütünk egy tojást és megsózzuk. A cseréptálakat előmelegített, forró sütőbe toljuk és vízfürdőben 5 percig sütjük, amíg a tojásfehérje megszilárdul. Kivesszük a sütőből, rászórjuk a forgácsokra vágott parmezán sajtot és hagyjuk ráolvadni.

Hasonló receptek

Rakott karfiol diétásan

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Májproblémák

Brokkolis quiche

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Lenygyel zöldbab tál

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: