Parmezános tükörtojás

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg brokkoli
  • 2 dl tejszín
  • 4 tojás
  • 10 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük és gőz fölött 5 percig pároljuk, majd négy cseréptálban elosztjuk. Mindegyikre egy-egy evőkanál tejfölt kenünk, ráütünk egy tojást és megsózzuk. A cseréptálakat előmelegített, forró sütőbe toljuk és vízfürdőben 5 percig sütjük, amíg a tojásfehérje megszilárdul. Kivesszük a sütőből, rászórjuk a forgácsokra vágott parmezán sajtot és hagyjuk ráolvadni.

Hasonló receptek

Márványsajtos rakottas

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Székelykáposzta

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Görög lecsó

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: