Receptkereső

Parmezános tükörtojás

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg brokkoli
  • 2 dl tejszín
  • 4 tojás
  • 10 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük és gőz fölött 5 percig pároljuk, majd négy cseréptálban elosztjuk. Mindegyikre egy-egy evőkanál tejfölt kenünk, ráütünk egy tojást és megsózzuk. A cseréptálakat előmelegített, forró sütőbe toljuk és vízfürdőben 5 percig sütjük, amíg a tojásfehérje megszilárdul. Kivesszük a sütőből, rászórjuk a forgácsokra vágott parmezán sajtot és hagyjuk ráolvadni.

Hasonló receptek

Parajos-zöldséges csirkecsíkok

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Toszkán ravioli

Egytálétel, Nehéz

Keringési problémák, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tepsis sült zöldségek füstölt sajtos mámorban Update1

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Cukormentes, Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: