Receptkereső

Ricottával töltött cukkini

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • 30 dkg friss spenót
  • 1 evőkanál vaj
  • 5 dkg fenyőmag
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg főtt sonka
  • 10 dkg főtt (sertés
  • borjú vagy pulyka egyaránt lehet) darált hús
  • 25 dkg ricotta sajt
  • 8 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors

Elkészítés:

A megmosott cukkinikat hosszában félbevágjuk, a magjaikat kiskanállal kivájjuk. A belsejüket villával összetörjük és a felmelegített vajban az összetépkedett spenótlevelekkel együtt megfuttatjuk. Kinyomkodjuk a nedvességet és belekeverjük a fenyőmagot. Az apróra vágott hagymát az olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált húst meg a finomra vágott sonkát és 5 percig közepes lángon pirítjuk. A ricottát elkeverjük 5 dkg reszelt sajttal meg a spenótos pürével, hozzáadjuk a húsos keveréket és sóval, borssal ízesítjük. Megtöltjük a cukkinikat és kivajazott sütőtálra tesszük. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, meglocsoljuk olívaolajjal és forró sütőben 25 percig sütjük.

Új keresés

Válasszon diétát: