Receptkereső

Vaniliás, mazsolás borkrém

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 6 tojássárája
  • 2 tojás
  • fél l fehérbor
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 rúd vanília
  • 1 kanál mazsola

Elkészítés:

A tojás sárgákat és a tojásokat felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a bort, a cukrot és az étkezési keményítőt. Kikaparjuk a vanília belét és azt is hozzákeverjük. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. A kész krémet poharakba töltjük és hűlni hagyjuk. Aprósüteménnyel kínáljuk.

Hasonló receptek

Szedres joghurt formában

Desszert, Közepes

Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Szójás-narancsos rizsdesszert

Desszert, Könnyű

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Madártej

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: