Vaniliás, mazsolás borkrém

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 6 tojássárája
  • 2 tojás
  • fél l fehérbor
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 rúd vanília
  • 1 kanál mazsola

Elkészítés:

A tojás sárgákat és a tojásokat felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a bort, a cukrot és az étkezési keményítőt. Kikaparjuk a vanília belét és azt is hozzákeverjük. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. A kész krémet poharakba töltjük és hűlni hagyjuk. Aprósüteménnyel kínáljuk.

Hasonló receptek

Császármorzsa

Desszert, Könnyű

Hízókúra, Gluténmentes, Mogyorómentes

Narancstorta

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Borissza piskóta

Desszert, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: