Vaniliás, mazsolás borkrém

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 6 tojássárája
  • 2 tojás
  • fél l fehérbor
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 rúd vanília
  • 1 kanál mazsola

Elkészítés:

A tojás sárgákat és a tojásokat felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a bort, a cukrot és az étkezési keményítőt. Kikaparjuk a vanília belét és azt is hozzákeverjük. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. A kész krémet poharakba töltjük és hűlni hagyjuk. Aprósüteménnyel kínáljuk.

Hasonló receptek

Sajttorta

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes

Túrótorta (liszt és tojás nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Diabetikus mézeskalács

Desszert, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: