Vaniliás, mazsolás borkrém

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 6 tojássárája
  • 2 tojás
  • fél l fehérbor
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 rúd vanília
  • 1 kanál mazsola

Elkészítés:

A tojás sárgákat és a tojásokat felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a bort, a cukrot és az étkezési keményítőt. Kikaparjuk a vanília belét és azt is hozzákeverjük. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. A kész krémet poharakba töltjük és hűlni hagyjuk. Aprósüteménnyel kínáljuk.

Hasonló receptek

Különleges vagdalt

Desszert, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Ananászos-túrós süti

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Túrófánk

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: