Vaniliás, mazsolás borkrém
Hozzávalók:
- 6 tojássárája
- 2 tojás
- fél l fehérbor
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 rúd vanília
- 1 kanál mazsola
Elkészítés:
A tojás sárgákat és a tojásokat felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a bort, a cukrot és az étkezési keményítőt. Kikaparjuk a vanília belét és azt is hozzákeverjük. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. A kész krémet poharakba töltjük és hűlni hagyjuk. Aprósüteménnyel kínáljuk.
Hasonló receptek
Szójás-narancsos rizsdesszert
Desszert, Könnyű
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Muffin (tej nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Töltött barack leveles tésztában sütve
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes