Vaniliás, mazsolás borkrém
Hozzávalók:
- 6 tojássárája
- 2 tojás
- fél l fehérbor
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 rúd vanília
- 1 kanál mazsola
Elkészítés:
A tojás sárgákat és a tojásokat felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a bort, a cukrot és az étkezési keményítőt. Kikaparjuk a vanília belét és azt is hozzákeverjük. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. A kész krémet poharakba töltjük és hűlni hagyjuk. Aprósüteménnyel kínáljuk.
Hasonló receptek
Különleges vagdalt
Desszert, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ananászos-túrós süti
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Túrófánk
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes