Receptkereső

Pulykasült párolt zöldségekkel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 1 kakukkfűág
  • 1 rozmaringág
  • 2 babérlevél
  • 4 uborka
  • 1 édeskömény
  • 1 citrom
  • 2 mogyoróhagyma
  • 1 kávéskanál olaj
  • 2 dl zöldségleves (leveskockából)
  • petrezselyem
  • borsfű
  • őrölt bors

Elkészítés:

A kakukkfüvet és a rozmaringot apróra vágjuk, a húst ezzel megszórjuk, a babérleveleket is rátesszük, felgöngyöljük és zsineggel átkötjük. Az uborkákat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, a húsukat 3 cm-es darabokra vágjuk. Az édeskömény alját és kérgét levágjuk. A hagymákat 4-4 részre vágjuk. A húst az olajban pirosra sütjük, majd kivesszük. Zsírjába tesszük az uborkát, az édesköményt, a citromot, a hagymadarabokat és a tetejükre rakjuk a húst. A levessel meglocsoljuk és sóval megszórjuk. Lefedjük és forró sütőben készre sütjük, közben a levével gyakran locsolgatjuk. Petrezselyemmel és borsfűvel díszítve tálaljuk.

Hasonló receptek

Darálthúsos penne

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Görög lecsó

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombás tojás

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: