Receptkereső

Pulykasült párolt zöldségekkel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 1 kakukkfűág
  • 1 rozmaringág
  • 2 babérlevél
  • 4 uborka
  • 1 édeskömény
  • 1 citrom
  • 2 mogyoróhagyma
  • 1 kávéskanál olaj
  • 2 dl zöldségleves (leveskockából)
  • petrezselyem
  • borsfű
  • őrölt bors

Elkészítés:

A kakukkfüvet és a rozmaringot apróra vágjuk, a húst ezzel megszórjuk, a babérleveleket is rátesszük, felgöngyöljük és zsineggel átkötjük. Az uborkákat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, a húsukat 3 cm-es darabokra vágjuk. Az édeskömény alját és kérgét levágjuk. A hagymákat 4-4 részre vágjuk. A húst az olajban pirosra sütjük, majd kivesszük. Zsírjába tesszük az uborkát, az édesköményt, a citromot, a hagymadarabokat és a tetejükre rakjuk a húst. A levessel meglocsoljuk és sóval megszórjuk. Lefedjük és forró sütőben készre sütjük, közben a levével gyakran locsolgatjuk. Petrezselyemmel és borsfűvel díszítve tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: