Receptkereső
Pulykasült párolt zöldségekkel
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamellfilé
- 1 kakukkfűág
- 1 rozmaringág
- 2 babérlevél
- 4 uborka
- 1 édeskömény
- 1 citrom
- 2 mogyoróhagyma
- 1 kávéskanál olaj
- 2 dl zöldségleves (leveskockából)
- petrezselyem
- borsfű
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A kakukkfüvet és a rozmaringot apróra vágjuk, a húst ezzel megszórjuk, a babérleveleket is rátesszük, felgöngyöljük és zsineggel átkötjük. Az uborkákat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, a húsukat 3 cm-es darabokra vágjuk. Az édeskömény alját és kérgét levágjuk. A hagymákat 4-4 részre vágjuk. A húst az olajban pirosra sütjük, majd kivesszük. Zsírjába tesszük az uborkát, az édesköményt, a citromot, a hagymadarabokat és a tetejükre rakjuk a húst. A levessel meglocsoljuk és sóval megszórjuk. Lefedjük és forró sütőben készre sütjük, közben a levével gyakran locsolgatjuk. Petrezselyemmel és borsfűvel díszítve tálaljuk.