Receptkereső

Sült pulyka pikáns zöldségekkel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 pulykamellfilé (elősütött mirelit)
  • 3 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • 75 dkg vegyes zöldség
  • karfiol
  • zöldbab
  • sárgarépa
  • uborka
  • vöröshagyma
  • paprika (zöld)
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • negyed kávéskanál mustármag
  • 4,5 dkg cukor
  • 5 dl borecet
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • 2 dkg só#A díszítéshez: 2 evőkanál bazsalikom (apróra vágott)

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, a zöldbabok végeit levágjuk. A paprikát és az uborkát kis kockákra vágjuk. Sóval, borssal megszórjuk és 12 órát állni hagyjuk. A kurkumát, a mustármagot, a gyömbért és a cukrot összekeverjük, majd állandóan kevergetve apránként beleöntjük az ecetet. Ezt a zöldségekhez keverjük, felforraljuk, kislángon 10 percig pároljuk, majd lyukacsos kanállal kiszedjük. A keményítőt 2 evőkanál főzővízzel összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék főzővizet, közepes tűzön felforraljuk és a zöldségekre öntjük, majd 1 órára hűtőbe tesszük. A húst az olajban mindkét oldalán pirosra sütjük, sóval, borssal meghintjük és a zöldségekkel körítve, a bazsalikommal megszórva tálaljuk

Új keresés

Válasszon diétát: