Receptkereső
Sült pulyka pikáns zöldségekkel
Hozzávalók:
- 4 pulykamellfilé (elősütött mirelit)
- 3 evőkanál olaj
- őrölt bors
- só
- 75 dkg vegyes zöldség
- karfiol
- zöldbab
- sárgarépa
- uborka
- vöröshagyma
- paprika (zöld)
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- negyed kávéskanál mustármag
- 4,5 dkg cukor
- 5 dl borecet
- 2 dkg kukoricakeményítő
- 2 dkg só#A díszítéshez: 2 evőkanál bazsalikom (apróra vágott)
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, a zöldbabok végeit levágjuk. A paprikát és az uborkát kis kockákra vágjuk. Sóval, borssal megszórjuk és 12 órát állni hagyjuk. A kurkumát, a mustármagot, a gyömbért és a cukrot összekeverjük, majd állandóan kevergetve apránként beleöntjük az ecetet. Ezt a zöldségekhez keverjük, felforraljuk, kislángon 10 percig pároljuk, majd lyukacsos kanállal kiszedjük. A keményítőt 2 evőkanál főzővízzel összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék főzővizet, közepes tűzön felforraljuk és a zöldségekre öntjük, majd 1 órára hűtőbe tesszük. A húst az olajban mindkét oldalán pirosra sütjük, sóval, borssal meghintjük és a zöldségekkel körítve, a bazsalikommal megszórva tálaljuk