Sült pulyka pikáns zöldségekkel
Hozzávalók:
- 4 pulykamellfilé (elősütött mirelit)
- 3 evőkanál olaj
- őrölt bors
- só
- 75 dkg vegyes zöldség
- karfiol
- zöldbab
- sárgarépa
- uborka
- vöröshagyma
- paprika (zöld)
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- negyed kávéskanál mustármag
- 4,5 dkg cukor
- 5 dl borecet
- 2 dkg kukoricakeményítő
- 2 dkg só#A díszítéshez: 2 evőkanál bazsalikom (apróra vágott)
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, a zöldbabok végeit levágjuk. A paprikát és az uborkát kis kockákra vágjuk. Sóval, borssal megszórjuk és 12 órát állni hagyjuk. A kurkumát, a mustármagot, a gyömbért és a cukrot összekeverjük, majd állandóan kevergetve apránként beleöntjük az ecetet. Ezt a zöldségekhez keverjük, felforraljuk, kislángon 10 percig pároljuk, majd lyukacsos kanállal kiszedjük. A keményítőt 2 evőkanál főzővízzel összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék főzővizet, közepes tűzön felforraljuk és a zöldségekre öntjük, majd 1 órára hűtőbe tesszük. A húst az olajban mindkét oldalán pirosra sütjük, sóval, borssal meghintjük és a zöldségekkel körítve, a bazsalikommal megszórva tálaljuk
Hasonló receptek
Spenótós csirke
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkehúsos egytál
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Saláta füstölt pisztránggal
Egytálétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes