Marhasült zöldségkörettel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhacomb
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 evőkanál szemes bors (apróra tört)
  • 4 kis fehérrépa
  • 4 kis sárgarépa
  • 2 cikória
  • 10 dkg zöldborsó
  • 3 dkg cukor
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az olajjal bekenjük a húst, megsózzuk és a tört borssal megszórjuk. Mindkét oldalán megpirítjuk, majd római tálba tesszük és forró sütőben puhára sütjük (20 perc). A répákat felkarikázzuk, a cikóriákat kettévágjuk, a zöldborsóval együtt fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Rámorzsoljuk a vajat, a cukorral megszórjuk, sóval ízesítjük és 15 percig fedő nélkül főzzük, közben legalább kétszer megfordítjuk. Akkor jó, ha a zöldségek puhák és fényesek, a víz pedig elfőtt. A húst vágódeszkára tesszük és két rétegben alufóliával néhány percre lefedjük. A sütőlevet 2 dl vízzel áttörjük. A húst felszeleteljük és a zöldséggel körítve tálaljuk. A levet külön adjuk mellé.

Hasonló receptek

Zöldborsós sertéskaraj

Egytálétel, Közepes

Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Rakott kenyér

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hagymás sertésmáj

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: