Marhasült zöldségkörettel
Hozzávalók:
- 80 dkg marhacomb
- 2 evőkanál olaj
- 1,5 evőkanál szemes bors (apróra tört)
- 4 kis fehérrépa
- 4 kis sárgarépa
- 2 cikória
- 10 dkg zöldborsó
- 3 dkg cukor
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Az olajjal bekenjük a húst, megsózzuk és a tört borssal megszórjuk. Mindkét oldalán megpirítjuk, majd római tálba tesszük és forró sütőben puhára sütjük (20 perc). A répákat felkarikázzuk, a cikóriákat kettévágjuk, a zöldborsóval együtt fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Rámorzsoljuk a vajat, a cukorral megszórjuk, sóval ízesítjük és 15 percig fedő nélkül főzzük, közben legalább kétszer megfordítjuk. Akkor jó, ha a zöldségek puhák és fényesek, a víz pedig elfőtt. A húst vágódeszkára tesszük és két rétegben alufóliával néhány percre lefedjük. A sütőlevet 2 dl vízzel áttörjük. A húst felszeleteljük és a zöldséggel körítve tálaljuk. A levet külön adjuk mellé.
Hasonló receptek
Pagi tál
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás-sonkás omlett
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Portugál feijoada
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes