Receptkereső

Marhasült zöldségkörettel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhacomb
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 evőkanál szemes bors (apróra tört)
  • 4 kis fehérrépa
  • 4 kis sárgarépa
  • 2 cikória
  • 10 dkg zöldborsó
  • 3 dkg cukor
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az olajjal bekenjük a húst, megsózzuk és a tört borssal megszórjuk. Mindkét oldalán megpirítjuk, majd római tálba tesszük és forró sütőben puhára sütjük (20 perc). A répákat felkarikázzuk, a cikóriákat kettévágjuk, a zöldborsóval együtt fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Rámorzsoljuk a vajat, a cukorral megszórjuk, sóval ízesítjük és 15 percig fedő nélkül főzzük, közben legalább kétszer megfordítjuk. Akkor jó, ha a zöldségek puhák és fényesek, a víz pedig elfőtt. A húst vágódeszkára tesszük és két rétegben alufóliával néhány percre lefedjük. A sütőlevet 2 dl vízzel áttörjük. A húst felszeleteljük és a zöldséggel körítve tálaljuk. A levet külön adjuk mellé.

Új keresés

Válasszon diétát: