Tejberizs eperrel
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 4 dl víz
- 4 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 30 dkg rizs
- 50 dkg földieper
Elkészítés:
A tejet a vízzel és a sóval felforraljuk. A rizst megválogatjuk, megmossuk. A forrásban lévő tejhez adjuk a cukrot és a rizst, elkeverjük és lassú tűzön lefedve addig főzzük, míg a rizs megpuhul. Közben az epret megmossuk, lecsöpögtetjük és negyedekbe (vagy apró kockákra) vágjuk. A tejberizst tányérra tesszük és a tetejét gazdagon megszórjuk a földieperdarabkákkal.
Hasonló receptek
juhsajtos burgonyaszuflé
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Borsófőzelék
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Crohn
Sajtos-tejszínes spagetti
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes