Receptkereső

Tőkehal pikáns paradicsommártásban

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 3 adaghoz: néhány szelet alaszkai tőkehal (fagyasztott is lehet)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csipet rozmaring
  • 1 csipet kapor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 fél citrom

Elkészítés:

Ez a kímélő és könnyen elkészíthető fogás az egész család kedvence lehet, fogyókúrázóknak is ajánlható.
A vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymát apró darabokra vágjuk, az olívaolajon üvegesre pároljuk. Beleöntjük a sűrített paradicsomot, és hozzáadjuk a fűszereket, valamint a mézet és a fél citrom levét. Jól összekeverjük, 5 percig főzzük.
Egy hőálló tál alját kevés olívaolajjal meglocsoljuk, a hal szeleteket megsózzuk, és beletesszük a tálba. Erre egyenletesen ráöntjük a szószt, alufóliával letakarjuk, majd 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Kockára vágott főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Egy adag energiatartalma: 110 kcal, Szénhidrát: 1 g

Hasonló receptek

Zöldséges hús

Főétel, Könnyű

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Grillezett csirke kebab barbecue-mártással

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Stefánia marhasült

Főétel, Közepes

Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Új keresés

Válasszon diétát: