Tőkehal pikáns paradicsommártásban

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 3 adaghoz: néhány szelet alaszkai tőkehal (fagyasztott is lehet)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csipet rozmaring
  • 1 csipet kapor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 fél citrom

Elkészítés:

Ez a kímélő és könnyen elkészíthető fogás az egész család kedvence lehet, fogyókúrázóknak is ajánlható.
A vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymát apró darabokra vágjuk, az olívaolajon üvegesre pároljuk. Beleöntjük a sűrített paradicsomot, és hozzáadjuk a fűszereket, valamint a mézet és a fél citrom levét. Jól összekeverjük, 5 percig főzzük.
Egy hőálló tál alját kevés olívaolajjal meglocsoljuk, a hal szeleteket megsózzuk, és beletesszük a tálba. Erre egyenletesen ráöntjük a szószt, alufóliával letakarjuk, majd 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Kockára vágott főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Egy adag energiatartalma: 110 kcal, Szénhidrát: 1 g

Hasonló receptek

Szárnyashússal töltött alma

Főétel, Nehéz

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Baconnel és sajttal rakott csirkemell

Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Francia hagymás burgonyaleves

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: