Töltött ?szibarack
Hozzávalók:
- 2 db ?szibarack (kompót is lehet)
- 4 dkg darált dió
- 1 csomag vaniliapuding por
- 6 dl tej
- 8 dkg cukor
- 1 csomag vaniliás cukor
Elkészítés:
Az ?szibarackok héját lehúzzuk, ha szükséges leforrázzuk, azaz pár pillanatig forró vízbe mártjuk - így a héja könnyebben eltávolítható - kettévágjuk, magját kivesszük és a helyét a darált dióval összekevert barackízzel megtöltjük. A töltelékkel lefelé egy mély üvegtálkába helyezzük, és leöntjük forró vaníliapudinggal. Ha kih?lt, h?t?szekrénybe tesszük és hidegen tálaljuk. Tetejét darált dióval, s?t tejszínhabbal is díszíthetjük.
Hasonló receptek
Karácsonyi diótorta liszt nélkül
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Szilvás gombóc (10 darab)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Habos csiga
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes