Diós zöldbabsaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 1 kis fej lollo rosso saláta
- 6 dkg dió
- 1-1 evőkanál mustár
- balzsamecet és borecet
- 1 kávéskanál apróra vágott borsikafű
- 5 evőkanál olaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A zöldbabot megtisztítjuk, sós vízben roppanós puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A salátát megmossuk, kis darabokra tépkedjük. A diót durvára vágjuk. Salátástálban a mustárt simára keverjük a borsikafűvel meg az ecetekkel. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az olajat. Ebbe a szószba forgatjuk a salátát, a zöldbabot meg a diót.
Hasonló receptek
Zöldséges rétes három fajta töltelékkel
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes
Rizzsel töltött póréhagyma
Vegetáriánus, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Francia zöldséges lecsó
Vegetáriánus, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes