Diós zöldbabsaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 1 kis fej lollo rosso saláta
- 6 dkg dió
- 1-1 evőkanál mustár
- balzsamecet és borecet
- 1 kávéskanál apróra vágott borsikafű
- 5 evőkanál olaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A zöldbabot megtisztítjuk, sós vízben roppanós puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A salátát megmossuk, kis darabokra tépkedjük. A diót durvára vágjuk. Salátástálban a mustárt simára keverjük a borsikafűvel meg az ecetekkel. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az olajat. Ebbe a szószba forgatjuk a salátát, a zöldbabot meg a diót.
Hasonló receptek
Sajtos paradicsom
Vegetáriánus, Könnyű
Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Húsvét-utáni zöldséges torta
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély
Sajtos rakottas
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes