Receptkereső

Franciasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4-6 személyre: 30 dkg főtt sárgarépa
  • 10 dkg főtt fehérrépa
  • 20 dkg főtt burgonya
  • 20 dkg főtt zöldborsó
  • 20 dkg alma
  • 20 dkg ecetes uborka
  • tartármártás
  • mustár
  • citromlé
  • őrölt bors
  • só.

Elkészítés:

A répákat, a krumplit, az almát és az uborkát vágd kis kockákra és keverd össze a zöldborsóval. (Ha a zöldséget frissen főzted, vagy pároltad, akkor a továbbiak előtt hagyd kihűlni.) Sózd, borsozd, ízesítsd citromlével és keverd össze a tartármártással. Kifejezetten jót tesz, ha a salátát tálalás előtt 2-3 órát jégszekrényben érleled.

Új keresés

Válasszon diétát: