Franciasaláta
Hozzávalók:
- 4-6 személyre: 30 dkg főtt sárgarépa
- 10 dkg főtt fehérrépa
- 20 dkg főtt burgonya
- 20 dkg főtt zöldborsó
- 20 dkg alma
- 20 dkg ecetes uborka
- tartármártás
- mustár
- citromlé
- őrölt bors
- só.
Elkészítés:
A répákat, a krumplit, az almát és az uborkát vágd kis kockákra és keverd össze a zöldborsóval. (Ha a zöldséget frissen főzted, vagy pároltad, akkor a továbbiak előtt hagyd kihűlni.) Sózd, borsozd, ízesítsd citromlével és keverd össze a tartármártással. Kifejezetten jót tesz, ha a salátát tálalás előtt 2-3 órát jégszekrényben érleled.
Hasonló receptek
Spárga saláta
Saláta, Könnyű
Vesebetegség, Crohn, Májproblémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Kukoricás rizssaláta
Saláta, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Frissítő saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes