Póréhagymás zöldségleves
Hozzávalók:
- 40 dkg burgonya
- 25 dkg sárgarépa
- 15 dkg fehérrépa
- 5 dkg zeller
- 1 póréhagyma
- 2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
- őrölt bors
- só.
Elkészítés:
A burgonyát, a répákat és a zellert megtisztítjuk, a póréhagyma külső leveleit leszedjük. A zöldségeket kis kockákra vagy karikákra vágjuk. 1, 5 liter sós vízben, fedő alatt felforraljuk. 15 perc forralás után kislángon még 45 percig főzzük. Amikor kész, petrezselyemmel megszórjuk és borssal ízesítjük.
Hasonló receptek
Okróska (hideg orosz leves)
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Diós szárnyas-krémleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Nyári paprikaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes