Dettuska tárkonyos levese
Hozzávalók:
- 1 csirkemell csontosan de bőr nélkül
- 1 szál répa
- 1 szál gyökér
- 1 karalábé
- 15 dkg zöldborsó
- 10 dkg kukorica
- 1 darab vargánya
- 1 kis pohár kefir
- 5 evőkanál keményítő
- só
- bors
- tárkony
- fokhagyma
Elkészítés:
2, 5 liter hideg vízben felteszem főni a csirkemellet. mikor elkezd forrni, takarékra veszem, és befűszerezem sóval, borssal, fokhagymával. kb. 1 óra múlva kiveszem a husit, beleteszem a lébe a kockázott zöldségeket és a borsót, kukoricát. ezt kb. 15 percig főzöm. ekkor beleszelem a vargányát, és beleteszek egy nagy kanál tárkonyt. a pohár kefírben simára keverem a keményítőt és behabarom a levest. az időközben lefejtett husicafatokat visszateszem a levesbe, forralok rajta egyet és kész.
Hasonló receptek
Joghurtos uborkaleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Vörös lencse krémleves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Fejtett bableves
Leves, Közepes
Diabetikus, Cukormentes