Receptkereső
Dettuska tárkonyos levese
Hozzávalók:
- 1 csirkemell csontosan de bőr nélkül
- 1 szál répa
- 1 szál gyökér
- 1 karalábé
- 15 dkg zöldborsó
- 10 dkg kukorica
- 1 darab vargánya
- 1 kis pohár kefir
- 5 evőkanál keményítő
- só
- bors
- tárkony
- fokhagyma
Elkészítés:
2, 5 liter hideg vízben felteszem főni a csirkemellet. mikor elkezd forrni, takarékra veszem, és befűszerezem sóval, borssal, fokhagymával. kb. 1 óra múlva kiveszem a husit, beleteszem a lébe a kockázott zöldségeket és a borsót, kukoricát. ezt kb. 15 percig főzöm. ekkor beleszelem a vargányát, és beleteszek egy nagy kanál tárkonyt. a pohár kefírben simára keverem a keményítőt és behabarom a levest. az időközben lefejtett husicafatokat visszateszem a levesbe, forralok rajta egyet és kész.