Receptkereső
Zsenge tök sült paradicsommal
Hozzávalók:
- 60 dkg vöröshagyma
- 75-75 dkg paradicsom és zsenge tök
- 2 gerezd fokhagyma
- fél dl olaj
- 1 evőkanál friss majoránna
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, a tököt meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A hagymát cikkekre vágjuk, egy serpenyőben, forró olajban megpirítjuk és olajjal vékonyan kikent hőálló sütőtálba tesszük. Váltakozva a hagymára rakjuk a tök- és a paradicsomszeleteket, megszórjuk finomra vágott majoránnával és zúzott fokhagymával, majd sózzuk és borsot őrölünk rá. Kevés olajjal megöntözzük és előmelegített, közepesen meleg sütőben 45 percig sütjük, illetve amíg a paradicsom megráncosodik, a tök pedig szépen megpirul. Sült húsok mellé tálaljuk.