Zsenge tök sült paradicsommal

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg vöröshagyma
  • 75-75 dkg paradicsom és zsenge tök
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél dl olaj
  • 1 evőkanál friss majoránna
  • őrölt bors

Elkészítés:

A paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, a tököt meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A hagymát cikkekre vágjuk, egy serpenyőben, forró olajban megpirítjuk és olajjal vékonyan kikent hőálló sütőtálba tesszük. Váltakozva a hagymára rakjuk a tök- és a paradicsomszeleteket, megszórjuk finomra vágott majoránnával és zúzott fokhagymával, majd sózzuk és borsot őrölünk rá. Kevés olajjal megöntözzük és előmelegített, közepesen meleg sütőben 45 percig sütjük, illetve amíg a paradicsom megráncosodik, a tök pedig szépen megpirul. Sült húsok mellé tálaljuk.

Hasonló receptek

Almamártás

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Sajtos burgonya

Köret, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Nephropanból főtt tészta (galuska) készítése

Köret, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: