Receptkereső
Zöldfűszeres burgonyaleves
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1,5 liter víz
- 1 zöldségleveskocka
- 1 csokor (petrezselyem
- zeller
- kapor) zöldfűszer
- csipetnyi szerecsendió (reszelt)
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál snidling (apróra vágott)
- petrezselyem
- bazsalikom
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A vizet mély lábasba öntjük, beletesszük a leveskockát, a burgonyát, a zöldfűszeres csokrot és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve felforraljuk. A forrástól számított 15 percig, kislángon főzzük. A zöldcsokrot kivesszük, a burgonyát turmixoljuk. A reszelt szerecsendióval megszórjuk és szükség szerint újraízesítjük. Tálaláskor belekeverjük a szójaszószt. Mély tányérokban vagy nagy csészékben adjuk az asztalra. Az apróra vágott zöldfűszerekkel megszórjuk.