Zöldfűszeres burgonyaleves
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1,5 liter víz
- 1 zöldségleveskocka
- 1 csokor (petrezselyem
- zeller
- kapor) zöldfűszer
- csipetnyi szerecsendió (reszelt)
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál snidling (apróra vágott)
- petrezselyem
- bazsalikom
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A vizet mély lábasba öntjük, beletesszük a leveskockát, a burgonyát, a zöldfűszeres csokrot és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve felforraljuk. A forrástól számított 15 percig, kislángon főzzük. A zöldcsokrot kivesszük, a burgonyát turmixoljuk. A reszelt szerecsendióval megszórjuk és szükség szerint újraízesítjük. Tálaláskor belekeverjük a szójaszószt. Mély tányérokban vagy nagy csészékben adjuk az asztalra. Az apróra vágott zöldfűszerekkel megszórjuk.
Hasonló receptek
Húsos lencseleves
Leves, Közepes
Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Francia póréhagyma leves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Olasz zöldségleves fogyókúrázóknak
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes