Receptkereső

Zöldfűszeres burgonyaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1,5 liter víz
  • 1 zöldségleveskocka
  • 1 csokor (petrezselyem
  • zeller
  • kapor) zöldfűszer
  • csipetnyi szerecsendió (reszelt)
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál snidling (apróra vágott)
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • őrölt bors

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A vizet mély lábasba öntjük, beletesszük a leveskockát, a burgonyát, a zöldfűszeres csokrot és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve felforraljuk. A forrástól számított 15 percig, kislángon főzzük. A zöldcsokrot kivesszük, a burgonyát turmixoljuk. A reszelt szerecsendióval megszórjuk és szükség szerint újraízesítjük. Tálaláskor belekeverjük a szójaszószt. Mély tányérokban vagy nagy csészékben adjuk az asztalra. Az apróra vágott zöldfűszerekkel megszórjuk.

Hasonló receptek

Újházy-tyúkleves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Orosz sóskaleves / Zöld scsí

Leves, Közepes

Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Gazdasszony levese

Leves, Könnyű

Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: