Zöldfűszeres burgonyaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1,5 liter víz
  • 1 zöldségleveskocka
  • 1 csokor (petrezselyem
  • zeller
  • kapor) zöldfűszer
  • csipetnyi szerecsendió (reszelt)
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál snidling (apróra vágott)
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • őrölt bors

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A vizet mély lábasba öntjük, beletesszük a leveskockát, a burgonyát, a zöldfűszeres csokrot és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve felforraljuk. A forrástól számított 15 percig, kislángon főzzük. A zöldcsokrot kivesszük, a burgonyát turmixoljuk. A reszelt szerecsendióval megszórjuk és szükség szerint újraízesítjük. Tálaláskor belekeverjük a szójaszószt. Mély tányérokban vagy nagy csészékben adjuk az asztalra. Az apróra vágott zöldfűszerekkel megszórjuk.

Hasonló receptek

Minestrone leves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Burgonyaleves (sószegény)

Leves, Közepes

Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes

Sütőtökös bableves

Leves, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: