Karamellöntetes sült puding

Ételtípus: Desszert Nehézség: Nehéz

Diéta: Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 3 tojás
  • 1 vaníliarúd

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 150 fokra. Elsőként készítsük el a karamellöntetet: a cukor felét egy evőkanál vízzel keverés nélkül kis lángon olvasszuk össze sötét karamellé, majd osszuk el négy pudingformában, vagy egy közepes méretű kerek süteményformában. Hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a karamell teljesen megszilárduljon. A pudinghoz a tejet egy lábasban a félbevágott vaníliarúddal forraljuk fel. A tojást keverjük habosra a maradék cukorral, adjuk hozzá a már nem túl forró tejet ( a vaníliát vegyük ki belőle), keverjük el, és öntsük a már megszilárdult karamellre. A pudingformákat állítsuk egy magasabb falú tepsibe, amit töltsünk fel forró vízzel úgy, hogy kb. az edények feléig érjen, és tegyük a sütőbe 40 percre. Ha elkészült, legalább 2 órát hagyjuk hűlni. A tálaláshoz egy éles késsel válasszuk el a pudingot a forma falától, és borítsuk tányérra, hogy a megolvadt karamellöntet ráfolyhasson.

Hasonló receptek

Mandulahabos őszibarack

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes, Mogyorómentes

Almás túrókrém

Desszert, Könnyű

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Mogyorós barackos desszert

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Új keresés

Válasszon diétát: