Hideg egreskrémleves kiwivel
Hozzávalók:
- 500 g egres
- 200 g=2 kiwi
- 2 evőkanál főzős
- vanília ízű pudingpor
- só
- citromhéj
- vaniliarúd ízlés szerint
- dúsításhoz: 100-200 ml vaníliás vagy trópusi nutridrink (100 ml=150 kcal)
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott egrest vízzel, citromhéjjal, kevés sóval és a vaníliarúddal addig főzzük, míg a szemek szét nem esnek. A kiwit a főzés utolsó perceiben tesszük az egreshez. A megfőtt gyümölcsöket összeturmixoljuk és átszűrjük. Vaníliás pudingporral sűrítjük, majd készre forraljuk. Ha már langyosra hűlt, belekeverjük a NUTRIDINKET. Citromkarikával díszítjük.
Hasonló receptek
Ananász leves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes
Szalonnás burgonyaleves
Leves, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Olasz paradicsomleves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség, Cukormentes