Receptkereső

Hideg egreskrémleves kiwivel

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 500 g egres
  • 200 g=2 kiwi
  • 2 evőkanál főzős
  • vanília ízű pudingpor
  • citromhéj
  • vaniliarúd ízlés szerint
  • dúsításhoz: 100-200 ml vaníliás vagy trópusi nutridrink (100 ml=150 kcal)

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott egrest vízzel, citromhéjjal, kevés sóval és a vaníliarúddal addig főzzük, míg a szemek szét nem esnek. A kiwit a főzés utolsó perceiben tesszük az egreshez. A megfőtt gyümölcsöket összeturmixoljuk és átszűrjük. Vaníliás pudingporral sűrítjük, majd készre forraljuk. Ha már langyosra hűlt, belekeverjük a NUTRIDINKET. Citromkarikával díszítjük.

Új keresés

Válasszon diétát: