Töltött paradicsom sütőben

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 200 g paradicsom
  • 30 g rizs
  • 50 g gomba
  • 15 g vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 20 g olaj bors
  • petrezselyem

Elkészítés:

A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, sóval, borssal ízesítjük. A gombát apróra összevágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a gombát és a főtt rizst, ízesítjük kevés borssal, petrezselyemmel és megpároljuk. Tűzről levéve hozzáadjuk a tojást. A tölteléket a paradicsomokba halmozzuk, tetejüket meglocsoljuk a tejföllel és közepes hőmérsékletű sütőben 5-7 percig sütjük.

Hasonló receptek

Fejes káposzta tekercs

Vegetáriánus, Közepes

Allergia, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Mézes csirke (vagy laskagomba) zöldpaprikával, szójaszósszal

Vegetáriánus, Közepes

Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Paradicsom gomba módra

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: