Töltött paradicsom sütőben
Hozzávalók:
- 200 g paradicsom
- 30 g rizs
- 50 g gomba
- 15 g vöröshagyma
- 1 tojás
- 20 g olaj bors
- petrezselyem
Elkészítés:
A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, sóval, borssal ízesítjük. A gombát apróra összevágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a gombát és a főtt rizst, ízesítjük kevés borssal, petrezselyemmel és megpároljuk. Tűzről levéve hozzáadjuk a tojást. A tölteléket a paradicsomokba halmozzuk, tetejüket meglocsoljuk a tejföllel és közepes hőmérsékletű sütőben 5-7 percig sütjük.
Hasonló receptek
Fejes káposzta tekercs
Vegetáriánus, Közepes
Allergia, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mézes csirke (vagy laskagomba) zöldpaprikával, szójaszósszal
Vegetáriánus, Közepes
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Paradicsom gomba módra
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes