Töltött paradicsom sütőben
Hozzávalók:
- 200 g paradicsom
- 30 g rizs
- 50 g gomba
- 15 g vöröshagyma
- 1 tojás
- 20 g olaj bors
- petrezselyem
Elkészítés:
A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, sóval, borssal ízesítjük. A gombát apróra összevágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a gombát és a főtt rizst, ízesítjük kevés borssal, petrezselyemmel és megpároljuk. Tűzről levéve hozzáadjuk a tojást. A tölteléket a paradicsomokba halmozzuk, tetejüket meglocsoljuk a tejföllel és közepes hőmérsékletű sütőben 5-7 percig sütjük.
Hasonló receptek
Aszpikos vegyes zöldség
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Parmezános grillezett padlizsán
Vegetáriánus, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Parajtorta
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes