Csirkemájas saláta
Hozzávalók:
- 4 főtt tojás
- 1 fej fodros saláta
- 2 evőkanál metélőhagyma
- 15 dkg császárszalonna
- 1 evőkanál olaj
- 20 dkg csirkemáj
- öntethez: 1 mokkáskanál csípős mustár
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál borecet
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Megmossuk és leveleire szedjük a salátát. Az öntethez egy csészében villával verve összekeverjük a mustárt, az olajat és az ecetet. Megsózzuk, borsozzuk és hozzákeverünk 1 evőkanál snidlinget. Salátástálba tesszük a leveleket és meghintjük a maradék metélőhagymával. Serpenyőben átsütjük a csíkokra vágott szalonnát, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat és nagylángon, állandóan kevergetve 4-5 percig együtt pirítjuk. Ha jól átsült, a szalonnával együtt a salátába keverjük. A tojásokat cikkekre vágjuk és a salátára tesszük. Az öntetet tálkában adjuk mellé.
Hasonló receptek
Majonézes burgonyasaláta
Saláta, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Joghurtos cikóriasaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Keringési problémák, Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kapros-hagymás zellersaláta
Saláta, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes