Csirkemájas saláta
Hozzávalók:
- 4 főtt tojás
- 1 fej fodros saláta
- 2 evőkanál metélőhagyma
- 15 dkg császárszalonna
- 1 evőkanál olaj
- 20 dkg csirkemáj
- öntethez: 1 mokkáskanál csípős mustár
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál borecet
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Megmossuk és leveleire szedjük a salátát. Az öntethez egy csészében villával verve összekeverjük a mustárt, az olajat és az ecetet. Megsózzuk, borsozzuk és hozzákeverünk 1 evőkanál snidlinget. Salátástálba tesszük a leveleket és meghintjük a maradék metélőhagymával. Serpenyőben átsütjük a csíkokra vágott szalonnát, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat és nagylángon, állandóan kevergetve 4-5 percig együtt pirítjuk. Ha jól átsült, a szalonnával együtt a salátába keverjük. A tojásokat cikkekre vágjuk és a salátára tesszük. Az öntetet tálkában adjuk mellé.
Hasonló receptek
Kapros-hagymás zellersaláta
Saláta, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Brokkoli-karfiol saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos vitaminsaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes