Tojásos újkrumpli
Hozzávalók:
- 1 kg újburgonya
- 4 főtt tojás
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom
- 10 dkg vegyes zöldsaláta
- 1 evőkanál snidling
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Nagy fazékban vizet forralunk, beletesszük a lekapart újkrumplit és puhára főzzük. A tojásokat negyedekre vágjuk. Az olajat és a citrom levét egy csészében jól összekeverjük, hozzáadjuk a finomra vágott snidlinget, megsózzuk és megborsozzuk. A krumplikat félbevágjuk, az összetépkedett salátalevelekkel együtt tálba tesszük, hozzákeverjük a tojásgerezdeket és meglocsoljuk az öntettel. Rántott húsok mellé adhatjuk.
Hasonló receptek
Sörtésztában sült padlizsán, cukkini, patisszon
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sáfrányos rizottó
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsános lecsó
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes