Márványtojás
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 evőkanál fekete tea
- 3 sárgarépa
- 20 dkg zeller
- 1 kis doboz konzerv főtt kukorica
- borecet
Elkészítés:
A tojásokat 10 percig főzzük, majd kés fokával a héjukat megütögetjük, hogy berepedezzenek, de ne törjenek össze. A tojások főzővizébe keverjük a teát, majd ebbe visszatesszük a tojásokat és 3 percig állni hagyjuk. Amikor a tojásokat meghámozzuk, olyan mintájuk lesz, mintha márványerezettek lennének, mivel a tea az apró réseken keresztül megszínezi a tojásfehérjét. Salátafészekben tálaljuk, ehhez a répákat és a zellert meghámozzuk, majd apróra reszeljük, a lecsöpögtetett kukoricával összekeverjük és ecettel ízesítjük. Végül kis fészket készítünk belőle, ebbe rakjuk a tojásokat.
Hasonló receptek
Házi sajt- finn recept
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos batyu
Előétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtfondü almával
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes