Spenótkrémleves
Hozzávalók:
- 4 adag: 1 liter húsleves alaplé
- 15-20 dkg friss spenót
- 1 fej vöröshagyma
- 2,5 dl 12% zsírtartalmú tejszín
- őrölt só
- tengeri só
- petrezselyemlevél.
Elkészítés:
A húsleves alaplében 10 percig kis lángon főzzük a spenótot és a vöröshagymát. Turmixgépben pépesítjük, majd visszaöntve a főzőedénybe, tovább melegítjük. Tejszínnel felöntjük, hogy sűrű, krémes állagot kapjunk. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Tányérokba szedve, frissen vágott petrezselyemmel tálaljuk. Energia: 112 kcal, Szénhidrát: 6 g, Fehérje: 4 g, Zsír: 8 g
Hasonló receptek
Grillezett polenta paradicsommártással
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldségfalatkák olaszosan
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás marhatokány
Főétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes