Spenótkrémleves

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 adag: 1 liter húsleves alaplé
  • 15-20 dkg friss spenót
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2,5 dl 12% zsírtartalmú tejszín
  • őrölt só
  • tengeri só
  • petrezselyemlevél.

Elkészítés:

A húsleves alaplében 10 percig kis lángon főzzük a spenótot és a vöröshagymát. Turmixgépben pépesítjük, majd visszaöntve a főzőedénybe, tovább melegítjük. Tejszínnel felöntjük, hogy sűrű, krémes állagot kapjunk. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Tányérokba szedve, frissen vágott petrezselyemmel tálaljuk. Energia: 112 kcal, Szénhidrát: 6 g, Fehérje: 4 g, Zsír: 8 g

Hasonló receptek

Nyári zöldségsaláta

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Csirkepaprikás

Főétel, Közepes

Mogyorómentes, Gluténmentes, Vesebetegség, Cukormentes

Sütőtökkrémleves

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: