Receptkereső

Rizssaláta kókusztejjel

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 20-20 dkg thai rizs és zöldbab
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál halas szósz
  • 2 piros színű paprika
  • 2 cm-es darabka gyömbér
  • 6 evőkanál kókusztej
  • 1 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • őrölt bors
  • só#A díszítéshez: mentalevelek

Elkészítés:

A húst kis kockákra vágjuk, az olajjal, a halas szósszal és a pirospaprikával együtt mély tálban összekeverjük. Folpackkal lefedjük és fél órára hűtőbe tesszük. A zöldbabot gőzben roppanós puhára főzzük. A paprikák héját lehúzzuk, húsukat felkockázzuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A rizst a kókusztejjel és 3 dl vízzel felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük, majd kislángon addig főzzük, míg minden folyadékot magába szív. Lefedjük, levesszük a tűzről és 10 percig állni hagyjuk. A citrom felét felkarikázzuk, a többi levét kinyomjuk. A lecsöpögtetett húst wokban majdnem készre sütjük, végül hozzáadjuk a paprikakockákat és nagylángon még 2 percig sütjük. Borssal meghintjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a gyömbért és a zöldbabot. Citromlével meglocsoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. A rizst a hússal összekeverjük, tányérokra adagoljuk, mentalevelekkel és citromkarikákkal díszítjük.

Új keresés

Válasszon diétát: